'Mukadderat' sözü tepkilere neden olmuştu. Müteahhit Hasan Alpargün'ün bir binası daha ağır hasarlı

Adana’da, 70 kişiye mezar olan Hasan Alpargün Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Alpargün’ün, aynı binanın karşısındaki Alper Apartmanı’nın da müteahhidi olduğu ve buranın da ağır hasar aldığı için yıkılacağı ortaya çıktı. Tutuklanan Alpargün, adliyeye sevk edilirken soru soran gazetecilere "Mukadderat" diye seslenmişti.

Google Haberlere Abone ol
'Mukadderat' sözü tepkilere neden olmuştu. Müteahhit Hasan Alpargün'ün bir binası daha ağır hasarlı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Adana’da yıkılan 12 binadan olan, enkazında onlarca kişinin can verdiği Hasan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün, 13 Şubat’ta tutuklandı.

Adliyeye sevki sırasında soru soran basın mensuplarına binasının yıkılmasının mukadderat olduğunu söyleyen Alpargün’ün, kentte yaptığı başka binalardan bazılarında da hasar olduğu öğrenildi. Yıkılan Hasan Alpargün Apartmanı’nın karşısında bulunan ve müteahhidinin Hasan Alpargün olduğu öğrenilen Alper Apartmanı da depremde ağır hasar aldı.

Yetkililer tarafından kontrollü yıkımı beklenen binanın sakinleri ise eşyalarını bırakıp, apartmanı boşaltmak zorunda kaldı. Bazı bina sakinleri ise tehlikeyi göze alarak evlerine girip, eşyalarını kurtarmaya çalıştı.

SATARKEN ‘DEPREME DAYANIKLI YAPTIM’ DEMİŞ

Evindeki eşyaları oğluyla beraber dışarı taşıyan Sevgi Bakan, depremde canlarının kurtulduğuna sevinemediklerini, çok sayıda tanıdıklarının öldüğünü söyledi.

Apartman müteahhidi Alpargün’e tepki gösteren Bakan, “Alırken bize güvence vermişti. ‘Depreme dayanaklı, burayı özel yaptım, Kendi oğlum ve ben oturacağım’ demişti. Şimdi ise binasının yıkılmasına ‘Mukadderat’ diyor. Madem öyle kendi niye başka binadan ev alıp oturdu? Onun için niye mukadderat olmadı? Şimdi buradan eşyalarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Korka korka giriyoruz eve ama ne yapalım? Bu adam kaç bina yaptıysa hepsi hasarlı” diye konuştu. 

'Mukadderat' sözü tepkilere neden olmuştu. Müteahhit Hasan Alpargün'ün bir binası daha ağır hasarlı - Resim : 2

Alper Apartmanı’nın 13’üncü katında oturan ve eşyalarını kurtarmaya çalışan Mert Sakıcı ise yaşadıkları için şükrettiklerini ama acı çektiklerini söyledi. Önemli olanın can olduğunu belirten Sakıcı, “Dostlarımızı, komşularımızı, evimizi, anılarımızı, yaşanmışlıklarımızı kaybettik” dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin