Muharrem İnce seçime saatler kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi. İşte dünya basının ilk değerlendirmeleri

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce seçime saatler kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi. Bu gelişme dünya basınında geniş yanı buldu. Washington merkezli Al-Monitor haber sitesi CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şansının artmış olabileceğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce seçime saatler kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi. İşte dünya basının ilk değerlendirmeleri

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, İnce'nin çekilmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğe "olası bir katkıya" yol açacağına dikkat çekti. Haberde Kılıçdaroğlu'nun oy oranının son anketlerde Erdoğan'ın oy oranından yüzde beşten fazla önde olduğu hatırlatıldı.

Muharrem İnce seçime saatler kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi. İşte dünya basının ilk değerlendirmeleri

Al Monitor: Kılıçdaroğlu'nun kazanma şansını artırabilir

Washington merkezli Al Monitor haberinde "İnce'nin kararı, Kılıçdaroğlu'nun oylarının çoğu muhalefetin seçmen tabanından geldiği için Erdoğan'a karşı kazanma şansını artırabilir" diye yazdı.

BBC: Kılıçdaroğlu'na büyük bir destek sağlıyor

Büyük Britanya merkezli BBC de duruma ilişkin haberinde, "İnce'nin çekilme kararı, Erdoğan'ın en büyük rakibi Kılıçdaroğlu'na büyük bir destek sağlıyor ve Türkiye'nin ana borsası haberlerle yükseldi" diye yazdı.

Muharrem İnce seçime saatler kala cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi. İşte dünya basının ilk değerlendirmeleri - Resim : 2

Bloomberg: Yeni bir belirsizlik getirdi

ABD merkezli Bloomberg, İnce'yi işaret ederek, "aday seçimden günler önce çekilirken Türkiye piyasaları yükseliyor" başlıklı haberde, "İnce'nin çekilmesi, rakiplerinin alanını görevdeki Erdoğan'a kadar daralttı ve İnce'nin destekçilerinin nasıl oy kullanacağına ilişkin yarışmaya yeni bir belirsizlik getirdi" diye yazdı.

Bild: Kılıçdaroğlu için büyük bir umut var

Almanya merkezli Bild gazetesi, çekilme haberinde Kılıçdaroğlu'nun son anketlerde aldığı oy oranını anımsatarak şu ifadelere yer verdi: "İnce'nin tüm seçmenleri muhalefet ittifakına geçmese bile, artık mutlak çoğunluk için eksik olan yüzde 0,8'in sağlanacağına dair büyük bir umut var."

CNN: Erdoğan'ın rakibi için potansiyel destek

CNN International, İnce'yi kastederek, "Erdoğan'ın rakibi için potansiyel bir destek için çekildi" dedi. Anketlerin İnce'nin üçüncü sırada olduğunu gösterdiğinin belirtildiği haberde, "Bazı muhalefet figürleri onun Erdoğan karşıtı oyları böleceğinden korkuyordu" denildi.

Le Monde: Kılıçdaroğlu'na destek için

Fransa'nın Le Monde gazetesi ise İnce'nin çekilmesini "Erdoğan'ın ana rakibine destek için cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi" başlığıyla servis etti.

Al Jazeera: Muhalefete olası destek

Katar merkezli Al Jazeera ise "İnce'nin çekilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmeye çalışan muhalefete olası bir destek sağlıyor" başlığıyla İnce'nin çekilmesini haberleştirdi.

Der Spiegel: Muhalefet bundan yararlanabilir

Almanya merkezli Der Spiegel gazetesi, haberinde İnce'ye ilişkin "Geri çekilmesi muhtemelen diğer muhalefet adaylarının, özellikle de Kemal Kılıçdaroğlu'nun işine yarayabilir" diye yazdı.

Etiketler muharrem ince seçim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin