Muhalefetten üniversite ve yurt kararlarına tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sakın okulları kapatmayın, sakın

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası on binlerce insan hayatını kaybetti.  Hükümet, üniversitelerin ikinci dönem için uzaktan eğitime geçmesine karar verdi. Bu yurtlarda kalan öğrencilerin depremzedeler için yurtları  boşaltmaları istendi. Muhalefetten üniversite ve yurt kararlarına tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefetten üniversite ve yurt kararlarına tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sakın okulları kapatmayın, sakın

AK Parti Hükümeti, üniversitelerin ikinci dönem için uzaktan eğitime geçmesine karar verdi. Bu yurtlarda kalan öğrencilerin depremzedeler için yurtları  boşaltmaları istendi.

'Gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü'

Okulların kaptılmamasını istemeyen binlerce kişi #OkullarAçıkKalsın etiketiyle sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Muhalefet partileri de hükümetin kararına tepkilli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Sakın okulları kapatmayın, sakın. Covid sırasında gençlerimizin ruh sağlığı zarar gördü. Gençlerimize daha çok zarar vermeyelim. Sakın. Elimizde bir tek gençlerimiz kaldı." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, depremin vurduğu Osmaniye'de özel bir hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.

Depremzedelerle sohbet edip, sağlık durumları hakkında bilgi alan Akşener, çıkışta yaptığı açıklamada deprem felaketinin altından ele ele verilerek kalkılacağını söyledi.

'Aile mahremiyeti ortadan kalkar'

Eksikleri görüp, ilgili kurumlara çözülmesi için iletmek üzere geldiğini belirten Akşener, şunları söyledi:

Üniversitelerin kapatılması oraya ailelerin yani depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesi çok yanlıştır. Sebebini söyleyeyim; diyelim 6 kişilik odaya 6 kişilik bir aile götürün.

Aile mahremiyeti ortadan kalkar. Ailenin kendi içindeki birlikteliği ortadan kalkar. Şu kadar bir odanın içine anneyi, babayı, çocukları tıktığınızda olmaz. Asla bu yapılmamalıdır. Türkiye büyük bir devlettir, Türk milleti çok büyük bir millettir.

Evlerimizde, boş evlerde, otellerde bu kardeşlerimizi misafir etmek mümkündür. İnsanlarımız bunu yapmaya hazırdır. Aynı zamanda devletimizin gücü bu otellere, bu boş evlere kira ödeyecek kadar da büyüktür. Her bir vergi veren insan olarak biz buna varız.

'Yurtların boşaltılması yanlıştır'

Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya platformu Twitter'da "Yurtların boşaltılması yanlıştır. Uzaktan eğitim kararından hemen vazgeçin. Kış aylarında bunca otel boşken, yazlık evler boşken, kamu misafirhaneleri dururken yurtlara gözünüzü dikmeyin." tepkisinde bulundu.

 Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da "Deprem bölgesindeki üniversiteler hariç tüm Türkiye’deki üniversitelerde uzaktan eğitim kararı, Milyonlarca gencimizin geleceği bir kişini siyasi geleceği için feda edilmesidir; edilemez!!!" tepkisinde bulundu.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin