Muhalefet milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmak isteniyordu. İYİ Parti'li Türkkan ve CHP'li Başarır yazılı savunma verdi

Dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Hazırlık Komisyonu'na yazılı savunma verdi. Komisyon, yarın sözlü savunmaları dinlemek üzere toplanacak.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmak isteniyordu. İYİ Parti'li Türkkan ve CHP'li Başarır yazılı savunma verdi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle kurulan TBMM Hazırlık Komisyonu'na yazılı savunma verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle kurulan TBMM Hazırlık Komisyonu, geçen hafta 24 Ocak'a kadar yazılı, 25 Ocak'a kadar da sözlü savunma yapabilmeleri konusunda karar alındığını tebliğ etti.

Türkkan ve Başarır, yazılı savunmalarını komisyona sundu.

Komisyon, yarın sözlü savunmaları dinlemek üzere toplanacak. 

Dokunulmazlıklar neden kaldırılmak isteniyor?

Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit askerin ağabeyi Tahir Gümren'e küfrettiği gerekçesiyle Türkkan hakkında da "hakaret" suçundan fezleke düzenlenmişti.

Terör suçları birinci sırada

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki dokunulmazlık dosyaları rekor sayıya ulaştı. 27'nci dönemde Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda milletvekilleri hakkında 1798 fezleke düzenlendi.

Fezlekelerin yarısından fazlası, HDP'li milletvekillerine ait. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen HDP'lilere ait bin 304 dosyada, terör suçları birinci sırada yer aldı. HDP'yi 271 dosya ile CHP takip ediyor.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda AK Partili vekillerin 21, İyi Partililerin 15, MHP'lilerin ise 9 fezlekesi bulunuyor.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin