Dokunulmazlıkları kaldırılmak isteniyor. Milletvekili Başarır ve Türkkan hakkında yeni gelişme var. Yazılı savunma için 24 Ocak, sözlü savunma için 25 Ocak tarihine kadar süre verildi

TBMM Hazırlık Komisyonu harekete geçti. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin yazılı savunmalarını vermek üzere tebligat gönderdi. Komisyon, iki milletvekiline de yazılı savunma için 24 Ocak, sözlü savunma için 25 Ocak tarihine kadar süre tanıdı.

Google Haberlere Abone ol
Dokunulmazlıkları kaldırılmak isteniyor. Milletvekili Başarır ve Türkkan hakkında yeni gelişme var. Yazılı savunma için 24 Ocak, sözlü savunma için 25 Ocak tarihine kadar süre verildi

TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Mersin Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin yazılı savunmalarını vermek üzere tebligat gönderdi.

Komisyon, iki milletvekiline yazılı savunma için 24 Ocak, sözlü savunma için 25 Ocak tarihine kadar süre verdi.

Dokunulmazlıklar neden kaldırılmak isteniyor?

Başarır hakkında Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamaya müdahalesi nedeniyle "duruşma hakimlerine alenen hakaret" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlarından fezleke hazırlanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım 2021'de Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında şehit askerin ağabeyi Tahir Gümren'e küfrettiği gerekçesiyle Türkkan hakkında da "hakaret" suçundan fezleke düzenlenmişti.

Terör suçları birinci sırada

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki dokunulmazlık dosyaları rekor sayıya ulaştı. 27'nci dönemde Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda milletvekilleri hakkında 1798 fezleke düzenlendi.

Fezlekelerin yarısından fazlası, HDP'li milletvekillerine ait. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen HDP'lilere ait bin 304 dosyada, terör suçları birinci sırada yer aldı. HDP'yi 271 dosya ile CHP takip ediyor.

Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda AK Partili vekillerin 21, İyi Partililerin 15, MHP'lilerin ise 9 fezlekesi bulunuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin