İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın fezlekeleri: Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. Komisyonun CHP'li üyeleri Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP'li Ali Mahir Başarır'ın fezlekeleri: Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle  hazırlık komisyonu kurulmasına karar verildi

Anayasa Adalet Karma Komisyonu; CHP milletvekili Ali Mahir Başarır ve İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi.

Hazırlık komisyonunda, Emine Gözgeç, Ali Özkaya, İbrahim Halil Fırat, Abdullah Koç, Alpay Antmen bulunuyor.

Dokunulmazlığı görüşülecek olan  Başarır hakkındaki fezlekenin yüz kızartıcı nedenden düzenlenmediğini belirterek, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk. 885 milyonluk hazineyi savunduk. Bizim Mersin'e verilmeyecek hesabımız yok. Korkmuyorum. Arkadaşlarım ile birlikteyim" dedi. 

CHP, KOMİSYONA KATILMAYACAK

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlık dosyalarının görüşüleceği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Bingöl'de şehit yakınına küfreden Lütfü Türkkan hakkında hakaret ve etkili
eylem iddiasıyle fezleke hazırlanmıştı.

CHP'li Ali Mahir Başarır hakkında da mahkeme heyetine hakaret, yargılamaya
müdahale iddiasıyla fezleke düzenlenmiş dokunulmazlığının kaldırılması
istenmişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin