MSB'den kritik açıklamalar. ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemilerine açıklama geldi. İşte detaylar

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının ardından yapılan açıklamalarda ülkemizde etkisiz hale getirilen terörist sayısı, Filistin'de hastanenin vurulması, Gazze ve Libya için hazırlanan yardımlara, ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemilerine ilişkin açıklamalar yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
MSB'den kritik açıklamalar. ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemilerine açıklama geldi. İşte detaylar

MSB faaliyetlerine ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından bilgiler paylaşıldı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiği, bu senede ise toplam bin 682 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Bununla birlikte Gazze ve Libya için hazırlanan yardımların da ulaştırıldığı MSB tarafından, "Gazze için 13-14 Ekim’de üç adet A400M uçağımız ile yardımlar Mısır’a ulaştırılmıştır." ifadeleriyle duyuruldu.

ABD'NİN GÖNDERDİĞİ UÇAK GEMİLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD'nin Doğu Akdeniz'e gönderdiği uçak gemilerine dair MSB tarafından gelen açıklamada, "ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz." denildi.

TSK'nın Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik ise MSB tarafından, "Deniz Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor." açıklaması yapıldı.

HASTANENİN VURULMASINA TEPKİ

MSB tarafından sosyal medyada da yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: İki gün önce El-Ehli Baptist Hastanesinin vurularak çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan masum sivillerin, uluslararası hukukun ve en temel insani değerlerin hiçe sayılarak katledilmesi tüm insanlığın bittiği noktadır. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmaların bir an önce son bulmasının bölge ve dünya barışı adına büyük önem taşıdığını, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların derhâl sonlandırılması ve kalıcı çözüm için karşılıklı olumlu adımların atılması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

YASA DIŞI YOLLARLA ÜLKEYE GEÇMEYE ÇALIŞAN 633 KİŞİ YAKALANDI

"1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 400 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 26’sı son bir haftada olmak üzere bin 272 terörist etkisiz hale getirilmiştir." bilgisini veren MSB, “Son bir haftada yasa dışı yollarla ülkeye geçmeye çalışan 633 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 9’u FETÖ mensubu olmak üzere 11’i terör örgütü üyesidir. 4 bin 956 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.” diye kaydetti.

"GAZZE VE LİBYA YARDIMLARI ULAŞTIRILDI"

Gazze ve Libya yardımlarına ilişkin yapılan açıklamada, "Başta deprem bölgelerinde hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları ile insani yardım faaliyetlerine yurt içinde ve dışında ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde destek verilmektedir. Bu kapsamda, Sn. Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle hazırlanan insani yardım malzemeleri; - Gazze için 13-14 Ekim’de üç adet A400M uçağımız ile Mısır’a, - Sel felaketinden etkilenen dost ve kardeş ülke Libya için ise TCG BAYRAKTAR gemimiz ile 16 Ekim’de Libya’ya ulaştırılmıştır. Sonuç olarak başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda; - Bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye, - Ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecektir." denildi.

MSB KAYNAKLARI: TSK GÖREV ALMAYA HAZIR

Öte yandan MSB kaynakları, İsrail'in saldırısı sonrasında Filistin’e Türkiye’den yapılacak yardım çalışmalarında MSB'nin alacağı görevlere ilişkin soru üzerine, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin