Moğollar'a saygı albümünün yeni konuğu Özge Fışkın oldu

Moğollar’a Saygı” albümünün dokuzuncu adımını, ülkemizin önde gelen kadın yorumcularından Özge Fışkın atıyor. Özge Fışkın’ın Moğollar diskografisinden seçtiği şarkı Taner Öngür tarafından bestelenen bir Nazım Hikmet şiiri; “Günler”.

Google Haberlere Abone ol
Moğollar'a saygı albümünün yeni konuğu Özge Fışkın oldu

Özellikle yakın geçmişte dünyada yaşananlar insanları zamanın durdurulamazlığı üzerine düşünmeye itedursun, büyük usta yarım asırdan yaşlı dizelerinin içinde, bulunduğumuz zamanın hislerine de tercüman olmayı başarmış. Nazım Hikmet bu eşsiz şiiri, Moğollar'ın ustaca işlenmiş melodileri ve Özge Fışkın’ın şarkıya yeniden can veren yorumu birleşince ortaya sadece Moğollar’a Saygı albümünün değil bu senenin de en ilgi çekici şarkılarından biri çıkıyor.

Moğollar'a saygı albümünün yeni konuğu Özge Fışkın oldu

“Moğollar’a Saygı” albümü için yapılan çağrıya yanıt veren müzisyenlerin Moğollar parçalarına yaptığı yorumlar, belirli aralıklarla dinleyiciyle paylaşılmaya devam edecek. Şu ana kadar Moğollar külliyatından 22 şarkının sahiplendirildiği proje sona erdiğinde, bu özel albüm plak formatında da yayımlanacak. Moğollar parçalarının birbirinden farklı müzikal yaklaşımlara sahip müzisyenler tarafından yorumlandığı projede, şarkıların kapak görselleri de illüstrasyon dünyasının yükselen isimleri tarafından tasarlanacak. Böylece, bu projeyle müzik tarihimize hem müzikal hem görsel olarak önemli bir not düşülmesi hedefleniyor. Bu bağlamda Günler’in eşsiz kapak görselinin tasarımı ise Dilruba Karalp’a ait.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin