Mitsuba Otomotiv’de işçilerin eylemi sona erdi

Japon Otomotiv devi Mitsuba'nun Gebze'deki fabrikasında işçiler kendini fabrikaya kilitledi, dün başlayan eylem ikinci gününde sona erdi. İşçilerin geri alınacağını duyuran fabrika yönetimi kararı sonrası işçiler eylemi sonlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Mitsuba Otomotiv’de işçilerin eylemi sona erdi

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Japonya sermayeli Mitsuba Otomotiv’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye işçiler işten atılan arkadaşları ve toplu sözleşme için mücadele karar aldı.

9 işçinin işten çıkarıldığı fabrikada Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2’nolu şube çoğunluğu sağlayarak örgütlenmişti.

Ancak işverenler ve işçiler toplu iş sözleşmesi için masaya oturamamıştı. Dün ise fabrikayı terk etmeyen yaklaşık 130 işçi fabrikada eylem başlattı. Birleşik Metal-İş, işten atılan işçilerin geri alınması çağrısı yaptı.

Fabrikada eyleme katılan işçilerden biri, “Biz şu an içerideyiz. Yaklaşık 120 kişiyiz. Moralimiz gayet iyi. Bütün işçi arkadaşlarımız burada. Çıkan arkadaşlarımızı geri almadıkları sürece biz eylemimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Mitsuba Otomotiv’de işçilerin eylemi sona erdi - Resim : 2

İkinci günde anlaşma sağlandı

Eylem ikinci gününde de devam etti. Fabrika önüne gelen işçiler içerdeki arkadaşlarına destek verdi. Fabrikayı terk etmeyen Mitsuba Otomotiv işçileri de fabrika önündeki dayanışmacılara çiçek gönderdi.

Akşam saatlerinde ise müjdeli haber geldi ve fabrika yönetimi işten atılan işçilerin geri alınacağı yönündeki kararı duyurunca fabrika içindeki işçiler eylemi sonlandırarak dışarı çıktı.

İşçiler slogan ve alkışlarla karşılandı.

Birleşik Metal İş Sendikası da "Gebze #Mitsuba işyerinde 11 Ekim Pazartesi günü 16.00’dan itibaren iki ayrı vardiyada 130’ü yakın işçinin fabrika içindeki direnişi an itibariyle sona erdi İş, Ekmek ve hakları için direnen #MitsubaOtomotiv İşçileri Sloganlarla çıktılar" paylaşımında bulundu.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin