Mitsuba Otomotiv fabrikasında neler oluyor? İşçiler kendilerini fabrikaya kilitledi

Kocaeli Gebze Mitsuba Otomotiv’de 9 işçinin işten çıkarılması olayların fitilini ateşledi. Arkadaşlarının işten çıkarılmasına karşı direnen ve sendikal hakları için mücadele eden işçiler kendilerini fabrikaya kilitledi. Fabrikaya yöneticiler polis çağırdı. Polisin geldiği ve müdahaleye hazırlandığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Mitsuba Otomotiv fabrikasında neler oluyor? İşçiler kendilerini fabrikaya kilitledi

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Japonya sermayeli Mitsuba Otomotiv’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş sendikasına üye işçiler işten atılan arkadaşları ve toplu sözleşme için mücadele karar aldı. 9 işçinin işten çıkarıldığı fabrikada Birleşik Metal İş Sendikası Gebze 2’nolu şube çoğunluğu sağlayarak örgütlenmişti. Ancak işverenler ve işçiler toplu iş sözleşmesi için halen masaya oturamamıştı.

120 İŞÇİ KENDİNİ KİLİTLEDİ

Bugün ise fabrikayı terk etmeyen yaklaşık 120 işçi halen direnişini sürdürüyor. Fabrikada eyleme katılan işçilerden biri, “Biz şu an içerideyiz. Yaklaşık 120 kişiyiz. Moralimiz gayet iyi. Bütün işçi arkadaşlarımız burada. Çıkan arkadaşlarımızı geri almadıkları sürece biz eylemimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Mitsuba Otomotiv fabrikasında neler oluyor? İşçiler kendilerini fabrikaya kilitledi

'AİLEMİZLE TEHDİT ETTİLER'

Ayrıca işverenin kazandıkları toplu sözleşme için masaya oturmalarını istediklerini ifade eden işçi, “Bizimle masaya oturmalarını istiyoruz. Örgütlenerek toplu sözleşme hakkımızı aldık. Ama işverenler bize mobbing uygulama başladı. Bizleri ailelerimizle tehdit ettiler. Dışarıdan taşeron aldılar. Ama biz haklarımızdan geri adım atmayacağız. Direne direne kazanacağız” ifade etti.

Mitsuba Otomotiv fabrikasında neler oluyor? İşçiler kendilerini fabrikaya kilitledi - Resim : 2

Mitsuba fabrikasında işçiler Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şube örgütlenmiş, çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı. Toplam 9 işçinin iş akitlerinin feshedildiği fabrikada işçiler bugün vardiya çıkışında sendika temsilcileri ile bir araya gelmiş ve fabrikayı terk etmeme kararı almıştı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi'nin sosyal medya paylaşımında "#Mitsuba işyerinde işten atmalar ve sendikasızlaşmaya karşı işçiler direniş başlattı. Fabrika işçileri iş yerini terk etmiyor. Atılan işçiler geri alınsın, sendikal hakları tanınsın" ifadelerini kullandı.

Mitsuba Otomotiv fabrikasında neler oluyor? İşçiler kendilerini fabrikaya kilitledi - Resim : 3

Fabrika önünde çok sayıda polis ekibi ve TOMA bulunuyor. Polisin içerideki işçilere "fabrikayı boşaltın" şeklinde uyarı yaptığı belirtildi.(Duvar)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin