Milyonların yaptığı hata ortaya çıktı. Meğer iyi karpuz böyle seçiliyormuş. Bu yöntemle tam 12'den vuracaksınız

Karpuz mevsimi yazın bitmesiyle birlikte yavaş yavaş sona eriyor. Karpuz sevenlerin alışveriş yaparken en büyük endişesi ise tadının kötü ve beyaz olması... Ama karpuzla ilgili yapılan uyarıları çöpe atacak bilgiler ortaya çıktı. İyi karpuz seçmenin püf noktası ortaya çıktı. Meğer herkes doğru bilgi diye yanlış biliyormuş. Karpuzun da dişi ve erkek olanları varmış ve dişi olanlar daha tatlıymış. İşte iyi karpuz seçmenin en iyi yöntemi...

Google Haberlere Abone ol
Milyonların yaptığı hata ortaya çıktı. Meğer iyi karpuz böyle seçiliyormuş. Bu yöntemle tam 12'den vuracaksınız

Bu formül karpuz seçiminde noktayı koyuyor! Karpuz nasıl seçilir sorusuna en net cevabı veren pratik çözümler burada! İşin püf noktası karpuzun o köşesinde! İşte en iyi karpuzu yemeniz için bilmeniz gereken o yöntemler...

Sarı renkte olmasına dikkat edin

Canınız karpuz çekti ve hızla alışverişe çıktınız; ancak alacağınız en kusursuz görünümlü karpuzun doğru karpuz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Doğru karpuzu seçmenin ilk ve en önemli adımları arasında elbette karpuzun rengi oldukça önem taşımaktadır. 

Alacağınız karpuzun alt kısmı ne kadar sarı renkte olursa karpuz da bir o kadar lezzetli ve sulu sulu olacaktır. Aynı zamanda sarı renk, karpuzun olgunlaşma seviyesini de belirttiğinden alt kısmı en sarı olan karpuzu almanızı tavsiye ediyoruz.

Karpuzun üzerindeki kötü görünümlü çatlakların lezzeti belirlediğini söylesek ne derdiniz? Karpuz alışverişi yaparken çoğunlukla en düzgün, en güzel görünümlü ya da en lekesiz karpuzları tercih ederiz.

Çatlaklar ve kahverengi noktalar önemli

Doğru bilinenin aksine karpuzun üzerindeki çatlaklar ve ufak kahverengi noktalar, o karpuzun doğru karpuz olduğuna işaret etmektedir. Eğer ağzınıza layık ve tam olgunlaşmış bir karpuz istiyorsanız raflardaki karpuzlardan çatlak izi ve lekeleri en fazla olanı tercih etmelisiniz.

Milyonların yaptığı hata ortaya çıktı. Meğer iyi karpuz böyle seçiliyormuş. Bu yöntemle tam 12'den vuracaksınız

Karpuzun da cinsiyeti varmış

Öğrenildiği ilk andan itibaren şaşkınlıkla karşılanan bu bilgi aslında fazlasıyla hayat kurtarıcı olabilir. Her ne kadar karpuzlar boyutuna göre değerlendirilse de, karpuz yetiştiricileri onları cinsiyetine göre ayırt eder. Uzun ve oval olan karpuzlar erkek, daha minik ve yuvarlak karpuzlar ise dişi olarak bilinir. Aynı zamanda erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.
Kafanız daha çok karıştıysa en iyisi her ikisinden de almak!

Karpuzun büyüklüğü önemli değil

Karpuz seçerken klasik hareketlerden ilki karpuza vurmaksa, bir diğeri de hemen karpuzun boyutunu incelemektir. Tıpkı diğer yöntemlerde olduğu gibi daha büyük karpuzun çok daha lezzetli olduğu düşünülse de aslında bu durum her daim doğru olmayabilir. Eğer iyi ve lezzetli bir karpuz istiyorsanız alacağınız karpuz ne çok büyük, ne de çok ufak olmalıdır. Tabii seçeceğiniz normal boyutlarda bir karpuz da her defasında lezzetli olmayabilir.
Bu nedenle alacağınız karpuzun ağırlığının boyutundan çok daha fazla olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz.

Karpuzun sapına bakın

Karpuz seçerken pek çok yöntemi denediniz ancak yine de başarılı olamadıysanız bir de bu yöntemi denemelisiniz! Çoğunlukla ilk bakışta bile doğru karpuzu anlayacağınız bu yöntem sayesinde hem hızlı hem de doğru bir alışveriş yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey ise karpuzun sapının ne kadar kuru olup olmadığı. Eğer karpuzun sapı kurumuşsa, bu olgun bir karpuza işaret edecektir. Eğer sapı yeşil renkte ve kurumamışsa, karpuz olması gerekenden erken bir vakitte toplanmış demektir.

Etiketler karpuz gıda
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin