Milyonlarca memura ev müjdesi: TOKİ ile uzlaşma sağlandı! Kirada oturan memurlar dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor. TOKİ'de öncelik verilecek

Kirada oturan memurlara güzel haber geldi. 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinden TOKİ için uzlaşmayla kalkıldı. Kirada oturan memuru rahatlatacak güzel haberin detayları açıklandı. Görüşmelerde memurların TOKİ konutlarında öncelikli olmasına karar verildi. TOKİ konutlarında memura, lojmanda ise engellilere öncelik verilecek. Lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik tanınacak.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca memura ev müjdesi: TOKİ ile uzlaşma sağlandı! Kirada oturan memurlar dikkat bu haber sizi ilgilendiriyor. TOKİ'de öncelik verilecek

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Zam oranı için Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos'a kadar verecek.

Ancak memur ve emekli temsilcileri, görüşmelerden eli boş kalkmadı. Söz konusu uzlaşmaya göre, TOKİ konutlarında memura, lojmanda ise engellilere öncelik verilecek.

Birinci derece memurların tamamına 3600 ek gösterge gelecek. Disiplin affı çalışması yapılacak. Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi yer alacak, görevde yükselme sınavları düzenli aralıkla yapılacak, yıllık izinler dışında hac izni verilecek.

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerinden TOKİ için uzlaşma çıktı. Sosyal haklar konusunda görüşmelerde gerçekleştiren memur ve emekli temsilcileri TOKİ ile uzlaşma sağlandı.

ÖNCELİK MEMURLARIN OLACAK

Buna göre, TOKİ konutlarında memura, lojmanda ise engellilere öncelik verilecek. 

Ayrıca, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik tanınacak.

Hizmet tahsisli kamu konutlarının kapsamı genişletilerek, belirli alanlardaki kamu konutlarında kira bedeli alınmayacak. Konutların belirlenmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkili sendika temsilcilerinden oluşan bir komisyon görevlendirilecek.

TOKİ KONUT FİYATLARI VE BAŞVURU TARİHİ

TOKİ tarafından sunulan konutlar 1 milyon TL civarında bir fiyatla satışa sunuluyor. Örnek olarak, 1 milyon 105 bin 200 TL değerindeki 3+1 TOKİ evi için 276 bin 300 TL peşinat ve aylık 4 bin 605 TL taksit ödemesi gerekmektedir. Memurlara yönelik TOKİ kampanyasının 2024 yılında başlatılması bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin