Milli Savunma Bakanlığı yıllık değerlendirme toplantısı... Hulusi Akar: TSK'nın envanterinde kimyasal silah yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bakanlığın yıllık değerlendirme toplantısında konuştu. İcra edilen operasyonlara ilişkin sayısal verileri paylaştı. Akar, Ege Denizi'ndeki gerginlik nedeniyle ise Yunanistan'ı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı yıllık değerlendirme toplantısı... Hulusi Akar: TSK'nın envanterinde kimyasal silah yok

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı'nın yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Akar; PKK,PYD,DEAŞ ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğünü söyledi. 

Akar, Temmuz 2015'ten bugüne kadar 37 bin 325, bu yılın başından itibaren ise 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirildiğini söyledi.

"TSK'nın envanterinde kimyasal silah yok"

Akar, TSK'nın envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığını söyledi.

Akar "Türkler ve Kürtler kardeştir, kardeş kalmaya devam edecektir" ifadelerine yer verdi.

"Yunanistan tacizlerine devam ediyor"

Bakan, Ege'deki gerginlik nedeniyle Yunanistan'ı suçladı.

Akar, "Yunanistan uçaklarımızı son 1 hafta içinde 2 kez taciz etmiştir. Bu düşmanca tavır Yunanistan'ın küstahlaştığını açıkça göstermiştir. Yunanistan'ın yaptığı her türlü haksız eyleme karşılık bugüne kadar verilmiştir, verilmeye devam edilecektir. NATO'nun bu şımarıklığa dur demesinin zamanı gelmiştir" dedi.

Kafkasya'daki duruma da değinen Akar "Can Azerbaycan öz topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 12 bin kadar personele eğitim verilmiştir. 284 metrekare alan mayınlardan temizlenmiştir. Geniş kapsamlı tatbikatı dahil 12 tatbikat icra edilmiştir. Azerbaycan Türk'ünün bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tahıl koridoruna ilişkin de konuşan Akar, "Bugüne kadar Ukrayna limanlarından 15 milyon ton tahılın ihtiyaç sahibi ülkelere sevki sağlanmıştır. Ukrayna'ya giden 2 adet uçağımız da ülkemize emniyetle döndürülmüştür" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin olduğu bir NATO daha anlamlı ve daha güçlüdür"

Akar, Türkiye'nin olduğu bir NATO'nun daha anlamlı ve daha güçlü olduğunu söyledi.

Akar, "Güçlü Türkiye, güçlü NATO güçlü ittifak diyoruz. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine karşı değiliz. Son dönemde Suriye'de PKK/YPG'ye verilen destek, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunun kaldırılması kamuoyunda olumsuz algı yaratmaktadır. Bu konularda ABD'nin gerekli düzeltmeleri yapmalarını bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin