Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak?

Sık sık erken seçim çağrısı yapan ve seçim hazırlıklarını sürdüren Millet İttifakı hakkında “liderler kabinesi” iddiaları ortaya atıldı. Liderler Kabinesi iddiasına göre, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İYİ parti lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı görevinde yer alacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak?

Millet İttifakı’nın seçim hazırlıkları sürerken, ortaya atılan yeni iddialara göre seçimden sonrası için liderler arasında görev dağılımı yapıldı. Liderler Kabinesi olarak adlandırılan duruma göre , Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İYİ parti lideri Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı görevinde yer alacağı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise Cumhurbaşkanı olacağı ifade edildi.

 Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak?

Millet İttifakı'nın kimi cumhurbaşkanı adayı olarak göstereceği siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediliyor.

İYİ Parti’nin etkin isimlerinden Cihan Paçacı’nın “Kemal Bey, son dönemde sürekli tekil konuşuyor” çıkışından sonra "Millet İttifakı'nda çatlak mı var?" sorusu gündeme gelse de artarda yapılan açıklamalarla herhangi bir sorun olmadığının altı çizildi.

2023 DEKLARASYONU VE LİDERLER KABİNESİ

Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak? - Resim : 2

Kamuoyunda "sorun var" algısının önüne geçmek isteyen CHP ve İYİ Parti'nin liderlerinin temaslarını artıracağı öğrenildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2023 seçimleri öncesi bir deklarasyon açıklaması ve "liderler kabinesi" üzerinde görüş birliğine varacağı öngörülüyor.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU VE ALİ BABACAN DETAYI

Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak? - Resim : 3

Millet İttifakı'nın tabanını genişletmek ve muhalif kesimi sandığa taşıyabilmek için Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı; Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve eğer ittifakta yer alırsa Ali Babacan'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev alacağı ifade edildi.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI, AKŞENER BAŞBAKAN

Millet İttifakı'nın 2023 seçim planı: Hangi lider hangi görevde olacak? - Resim : 4

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, seçimin kazanılmasının ardından 2 yıl içerisinde parlamenter sisteme geçileceğini ve Akşener'in başbakan olarak görev alacağını öne sürdü.

Selvi, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağı ancak icra gücünün başbakanda olacağını söyleyerek cumhurbaşkanı adayının seçim öncesinde bunu hem sözlü hem de yazılı olarak taahhüt edeceğini savundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin