Mili Savunma Bakanlığı açıkladı: Hava Kuvvetleri'ne NATO Zirvesi'nde görev. İki uçak NATO Zirvesi güvenliği için görevlendirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 uçağın NATO Zirvesi'nin güvenliği için görevlendirildiği duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Mili Savunma Bakanlığı açıkladı: Hava Kuvvetleri'ne NATO Zirvesi'nde görev. İki uçak NATO Zirvesi güvenliği için görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Zirvesi'nin güvenliği için Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait 2 uçak görevlendirildi.

Mili Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın beraberinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile gittiği Litvanya'nın başkenti Vilnius'taki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin güvenliği için Hava Kuvvetlerimiz de görev yapıyor. Zirve öncesinde Hava Kuvvetleri'mize ait 1 havadan erken ihbar uçağı ile 1 tanker uçağı Almanya'nın Geilenkirchen'deki üssünde yerini aldı. Uçaklarımızın, 12 Temmuz'a kadar NATO Müttefik Hava Komutanlığı'nın hava görev emrine uygun olarak gözetleme uçuşları ile yakıt ikmali görevleri icra etmesi planlıdır" denildi. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin