Milföyü olan hemen denesin. Peyniri ağızda eriyip gidiyor tadına doyum olmuyor. Milföy poğaça nasıl yapılır?

Eğer milföyünüz varsa hemen deneyin yoksa koşa koşa almaya gidin. Bu poğaça nefis peynirli iç dolgusuyla her ısırıkta ağzınızda eriyip gidecek! O halde çayınızı demleyin ve üzeri nar gibi kızaran milföy poğaçanızı hazırlamaya başlayın. İşte milföy poğaça tarifi

Milföyü olan hemen denesin. Peyniri ağızda eriyip gidiyor tadına doyum olmuyor. Milföy poğaça nasıl yapılır?

Poğaça, kahvaltı sofralarının en lezzetli yiyeceklerinden biridir. Pek çok farklı formda tüketilen poğaçayı, büyük küçük her yaştan severek yer.

İster peynirli ister patatesli iç harcı nasıl olursa olsun, poğaçalar tüm kahvaltı sofralarını süsler. Klasik poğaça tarifinden sıkılanlar bu tarife bayılacak.

Peyniri ağızda eriyip giden ve üzeri nar gibi kızaran milföy poğaça yeni favoriniz olacak. İşte milföy poğaça tarifi…

MİLFÖY POĞAÇA MALZEMELERİ

1 tane yumurta sarısı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket yaş maya

1 çay bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

3 buçuk su bardağı un

125 gram tereyağı (yağlamak için)

Beyaz peynir

2 yumurta sarısı (üzerine)

Milföyü olan hemen denesin. Peyniri ağızda eriyip gidiyor tadına doyum olmuyor. Milföy poğaça nasıl yapılır?

MİLFÖY POĞAÇA TARİFİ

Milföy poğaça için öncelikle yaş mayayı bir kaba ufalayın. Daha sonra üzerine un ve tuz hariç diğer tüm malzemeleri mayanın zerine ilave edin.

Tüm malzemeleri güzelce karıştırın. Ardından tuzu ve unu da ekleyerek ele yapışmayan bir kıvama gelene dek yoğurun. Daha sonra hamuru 4 parçaya ayırın.

Ayırdığınız bezeleri yuvarlayın. İlk bezeyi alın ve çok inceltmeden açın. Diğer bezeyi de aynı şekilde açın. İlk açtığınız bezenin her tarafını erittiğiniz tereyağı ile güzelce yağlayın.

Yağladıktan sonra ikinci hamuru üzerine kapatın ve yağlayın. Baştan yukarı doğru rulo şekilde poğaçanızı sarın. Kalan 2 bezeye de aynı işlemleri uygulayın.

Poğaçaların donması için üzerini streçleyin ve yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Süre sonunda hamuru alın ve 3 parmak kalınlığında kesin.

Kestiğiniz her parçanın kesilen kısımlarını kapatın. Hamurun kapattığınız kısımları alta ve üste gelecek şekilde avucunuzun içinde bastırın. Tüm parçalara aynını uygulayın.

Daha sonra bir merdane yardımıyla çok bastırmadan hamurları açın ve orta kısımlarına peyniri ilave edin. Ardından hamuru D şeklinde kapatın.

Kapattığınız kısımları fazla bastırmamaya dikkat edin. Tüm poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız fırında 200 derecede, alt üst olacak şekilde fırının fansız ayarında pişmeye bırakın.

Tadına doyum olmuyor peyniri ağızda eriyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin