Mide bulantısını ilaç gibi kesen yöntem bulundu: Sadece koklamak yetiyor! Mide bulantısına iyi gelen besinler belli oldu. Mide bulantısına ne iyi gelir?

Mide bulantısı can sıkıcı olabilir. Onu hafifletmek ve geçirmek adına çeşitli yöntemlere başvururuz. Bu ürünü sadece koklamak bile bulantıyı anında kesiyor! İşte bulantıyı hafifleten ve kusma hissini geçirmeye yardımcı olan mucizevi ürün

Mide bulantısını ilaç gibi kesen yöntem bulundu: Sadece koklamak yetiyor! Mide bulantısına iyi gelen besinler belli oldu. Mide bulantısına ne iyi gelir?

Mideniz bulanırken hangi yiyecekleri yemeniz gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Peki bu huzursuz ve nahoş duyguyu nasıl yenebileceğinizi hiç düşündünüz mü?

Gerçek şu ki mide bulantısı sadece bir semptomdur. Eğer mide bulantısı hissediyorsanız, bunun altta yatan bir sağlık sorununun işareti olduğu anlamına gelir.

Zaman zaman mide bulantısı meydana gelebilir. Alerji, hamilelik, düzensiz beslenme, bozuk gıda tüketimi, araç tutması bazı ilaçlar, bağırsak hastalıkları, ameliyatlar, kanser tedavileri ve hormon bozukluklarına bağlı olabilir. 

Mideniz bulanırken yemek yemek göz korkutucu bir iştir. Ancak susuz kalmamak ve vücudunuzun elektrolitlerini dengelemek mide bulantısını azaltmanın anahtarıdır.

Mide bulantısını azaltmaya yardımcı olan bazı yiyecekler vardır. Mide bulantısı hissettiğinizde yiyebileceğiniz ve kaçınmanız gereken yiyecekleri sizler için derledik. Mideniz bulandığında ne yemeniz gerektiğini öğrenmek için aşağı kaydırın!

ELMA

Elmalar vücudunuzun toksinlerden kurtulmasına yardımcı olan liflerle doludur. Bu toksinler mide bulantısına neden olabilir. Lif aynı zamanda sindirimi de yavaşlatır, bu da midenizi rahatlatmaya yardımcı olabilir. Lifleri aşırı yüklememeye dikkat edin çünkü fazlası midenizin daha da bulanmasına neden olabilir. Bulantı hissi meydana gelince 1 adet elma yiyin. Dilerseniz püre şeklinde de tüketebilirsiniz.

NANE

Nane bulantı için popüler bir doğal yöntemdir. Nanenin mide rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Nanedeki mentol, mideyi rahatlatarak kramp ve mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olan aktif maddedir. Bulantı yaşarken nane çayı içmeyi veya nane yağını koklamayı deneyin.

Mide bulantısını ilaç gibi kesen yöntem bulundu: Sadece koklamak yetiyor! Mide bulantısına iyi gelen besinler belli oldu. Mide bulantısına ne iyi gelir?

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Hindistan cevizi suyu bulantıya yardımcı olmada önemli bir rol oynar. Hamile kadınlarda sabah bulantısının , bebeklerde ve çocuklarda dehidrasyonla ilişkili mide bulantısının tedavisinde yardımcı olabilir.

MUZ

Bulantı yemek yemeyi zorlaştırabilir. Bu nedenle besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesi önemlidir. Muz bu zamanlarda enerji dolu bir yemek görevi görür. Enerji açısından yoğundur ve aynı zamanda bulantıyı hafifletir. Ayrıca mide rahatsızlıklarının hafifletilmesine yardımcı olur.

LİMON

Limondaki nötrleştirici asitler mide rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olur. Limon suyunu bir tutam tuzla bir bardak ılık suya karıştırıp yudumlayın. Keskin lezzet aynı zamanda beyninizi mide bulantısından uzaklaştırır. İçeceğinize limon eklemek istemiyorsanız limonu koklamak bile işe yarayabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin