MHP 'kesintisiz yayın' için harekete geçti

MHP, siyasi partilerin grup toplantıları ve TBMM çalışmaları devam ettiği sürece TRT 3 yayınlarının kesilmeden naklen yayının devam etmesi için kanun teklifi verdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP 'kesintisiz yayın' için harekete geçti

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu'nun Meclis TV hakkında sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde, demokrasilerde parlamentoların millet iradesinin en somut şekilde tecelli ettiği yerlerden birisi olduğuna dikkat çekerek, "Milletin, milli iradenin tecellisi olan yasama organının nasıl çalıştığını görmesi de en doğal hakkıdır. Anayasal bir erk olan Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarının, yasama faaliyetlerinin vatandaşlara ulaştırılmasına aracı olan Meclis TV, vatandaşların ilgiyle takip ettiği bir yayın organıdır" dedi. 



Meclis'te yapılan düzenlemelerin her yönüyle tartışıldığını görmenin de şüphesiz ki herkesin hakkı olduğuna dikkat çeken Türkoğlu, şunları kaydetti:



"Bu hak, 2954 sayılı Radyo ve Televizyon Kanunun 21. Maddesi ile uygulanmaya çalışılmaktadır. Ancak daha önceki dönemlerde TBMM Genel Kurul çalışmaları TRT 3 Meclis TV aracılığıyla tamamı yayınlanırken; 24. Yasama döneminde yapılan protokol gereğince kısıtlanmıştır. Bu durumun parlamento çalışmalarının halktan saklanması olarak nitelendirilmesi de yerinde bir eleştiridir. Teklifle, vatandaşların kendi seçtiği Milletvekillerinin ve Siyasi Partilerin Meclis çatısı altında yapmakta oldukları çalışmaları yakından ve doğrudan takip etmeleri amaçlanmaktadır." 



Teklife göre ise, 2954 Sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 21. Maddesinin 2'nci fıkrası "Kuruma tahsis edilen TV kanallarından biri olan TRT 3'ten TBMM TV aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul çalışmalarının tamamı yansıtılır. Bu husus Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Türkiye protokolle düzenlenir" şekilde değiştiriliyor. (ANKA)


Etiketler tbmm meclis tv mhp yayın
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin