Meteoroloji'den sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı: Yetkilileri ve vatandaşları tedbir için açık açık uyardılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden bazı bölgeler için sarı kodlu uyarı geldi. Kuvvetli yağışların beklendiği belirtilen uyarıda yetkililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri alması gerektiği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı: Yetkilileri ve vatandaşları tedbir için açık açık uyardılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Antalya'nın doğu ve batı ilçeleri, Ordu ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimler ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Yağışların Rize ve Artvin'in 700 m üzeri yüksek kesimlerinde etkisini arttırması ve yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Rize ve Artvin'in 700 m üzeri yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisini arttırması ve yer yer kuvvetli (10-20 cm) olması bekleniyor. Gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilen kuvvetli kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin