Meteoroloji'den 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı. İşte son hava durumu raporu

30 Haziran Cuma hava durumu raporu belli oldu. Meteoroloji'den 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Giresun Valiliği'de saat vererek uyardı. İşte uyarı yapılan o iller...

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den 14 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı. İşte son hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Raporda 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri (Toroslar mevki), İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Sakarya, Osmaniye, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri ile Kahramanmaraş’ın batı, Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor."

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 1 ila 3 derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derce azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın batısı ile Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğu kesimleri ile Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kastamonu'nun doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimleri ile Amasya ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

14 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Artvin, Giresun, Ordu ve Trabzon için sarı ve turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulurken, Ağrı, Amasya, Erzurum, Kars, Samsun, Tokat, Ardahan ve Iğdur için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Öte yandan Rize'de turuncu kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı.

"SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI TEDBİRLİ OLUNUZ"

Giresun Valiliği'nden yapılan açıklamda "Meteorolojiye göre bu gece (30.06.2023 - saat 03.00'dan itibaren) ve yarın (30.06.2023 - saat 21.00'e kadar) Giresun'da özellikle kıyı kesimlerde kuvvetli yağış bekleniyor. Sel,su baskını, dolu ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunuz." ifadeleri yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin