Meteoroloji uyardı: Yağış, soğuk, fırtına. Bu illerde yaşayanlar dikkat. Fırtına ve yağışlar ne zamana kadar sürecek? İstanbul'da kar beklentisi

Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu'da kar yağışı etkili olurken Meteoroloji, Ege ve Marmara bölgesini de uyardı. Fırtına ve şiddetli rüzgara karşı uyarıda bulunulurken kıyı Ege'de de kuvvetli sağanak yağış hakim olacak.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyardı: Yağış, soğuk, fırtına. Bu illerde yaşayanlar dikkat. Fırtına ve yağışlar ne zamana kadar sürecek? İstanbul'da kar beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahmine göre Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla'da bugün kuvvetli fırtına bekleniyor.

Ege Bölgesi ile Marmara'nın güney ve batısında beklenen rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, Kıyı Ege'de ise kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde esecek.

Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

DENİZLERDE DE KUVVETLİ FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara'da ise rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden 5 ile 7 kuvvetinde, batısında ise 8 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın bugün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege Denizi'nde ise bugün sabah saatlerinden itibaren, yer yer 9 kuvvetinde beklenen kuvvetli fırtına, çarşamba günü öğle saatlerinde özellikle güneyinde etkisini kaybedecek.

KIYI EGE’DE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

Yağışların, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Balıkesir'in güneyinde kuvvetli, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçeleri ile İzmir'in doğusu ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Muğla'da ise bu akşam saatlerinde beklenen gök gürültülü sağanağın, il genelinde çok kuvvetli, iç ve doğu kesimlerinde zaman zaman şiddetli olacağı, yağışların çarşamba akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

İSTANBUL'DA KAR BEKLENTİSİ

Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir, "Kış mevsimiyle birlikte havaların soğumaya başladığını kaydeden Özdemir, “Amansız bir soğuk olayı şu anda görünmüyor. Ancak Ocak ayının 15’inden sonra soğuk bir hava dalgası kendisini gösterecektir. Belki bu tarihlerde İstanbul’da kar yağışı alabiliriz. Ancak çok büyük bir soğuk kütlesi şu anlık görünmüyor. Tabii Ukrayna ve Sibirya üzerinden alçak basınç sisteminin değişikliğe uğraması durumunda tüm bu senaryolar değişebilir ve kar yağışı gelebilir. Ama çok uzun bir süre devam edecek bir soğuk hava dalgası görünmüyor” açıklamalarında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin