Kar kapıya dayandı. Birçok kente kar uyarısı. Bazı illerde kar yarım metreye çıktı. İşte Meteoroloji'nin son tahminleri

Kış aylarında olunmasına rağmen bir türlü beklenen soğuk ve kar yağışı gelmemişti. Ancak beklenen soğuk ve kar yağışı bugün itibariyle geliyor. Meteoroloji 5 günlük hava tahmin raporunda 41 kente kar yağışı uyarısı yapıldı. Birçok kentte kar yağışı etkili oldu. Çok sayıda yerleşim yerinde yollar kapandı. Van gibi bazı illerde kar kalınlığı yarım metreyi buldu. İşte kar beklenen ve yağış uyarısı yapılan o kentler...

Google Haberlere Abone ol
Kar kapıya dayandı. Birçok kente kar uyarısı. Bazı illerde kar yarım metreye çıktı. İşte Meteoroloji'nin son tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu paylaştı. Buna göre, kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Sinop çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji tarafından yayımlanan hava durumu tahmin raporlarına göre; 8 - 13 Ocak tarihleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Kar yağışı beklenen iller şöyle:

Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

Marmara ile iç kesimlerde bir süredir süren pus ve sisin, etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

YARM METRE KAR: OKULLAR TATİL

Van'da en az 28 yerleşim yerinin yolları kar nedeniyle kapandı. Merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşıma eğitime bir gün ara verildi. Van'ın bazı bölgelerinde kar kalınlığı yarım metreyi buldu.

SİİRT'TA KARDA MAHSUR KALAN AMBULANS KURTARILDI

Siirt'in Pervari ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan ambulans, İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. İlçeye bağlı Doğanköy'deki bir hastayı almaya giden ambulans, yoğun kar yağışı nedeniyle Geçittepe mevkisinde kara saplandı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin yardım talebi üzerine bölgeye giden İl Özel İdaresi ekipleri, zincir bağladıkları ambulansı, bulunduğu yerden kurtardı. Ambulans, karla mücadele ekiplerinin desteğiyle Doğanköy'deki hastaya ulaşmaya çalışıyor.

Kar kapıya dayandı. Birçok kente kar uyarısı. Bazı illerde kar yarım metreye çıktı. İşte Meteoroloji'nin son tahminleri - Resim : 2

ARTVİN'DE KÖY YOLLARI KAPANDI

Artvin'de kar yağışı kenti olumsuz etkiledi. Bazı köy yolarını ulaşıma kapanırken, özelikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yarım metreye ulaştı. Ardanuç 14, Şavşat 37, Yusufeli 16, Murgul 1 Borçka 1, merkez 9 köy olmak üzere toplam 78 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı ekipler, yüksek rakımlı yerleşim yerlerinde etkisini gösteren kar yağışından dolayı, vatandaşların ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için yollarda kesintisiz kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

KASTAMONU KARA TESLİM

Kastamonu İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede etkili olan kar, özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımı aksattı.

Kar kapıya dayandı. Birçok kente kar uyarısı. Bazı illerde kar yarım metreye çıktı. İşte Meteoroloji'nin son tahminleri - Resim : 3

Kar nedeniyle Ağlı ilçesinde 3, Küre’de 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin