Mercimek köftesinin lezzet sırrı deşifre oldu: Asla dağılmıyor, kuru kalmıyor. Mercimek köftesi tarifi. Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesini lezzetli kılan en temel unsur, kuru kalmaması ve dağılmamasıdır. Bu yöntemle hazırlayacağınız mercimek köftesi asla dağılmaz ve kuru kalmaz. İşte mercimek köftesinin lezzetini artıran püf noktalar

Mercimek köftesinin lezzet sırrı deşifre oldu: Asla dağılmıyor, kuru kalmıyor. Mercimek köftesi tarifi. Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek köftesi, Türk mutfağında severek tüketilen yemekler arasındadır. İster akşam yemeğinde ister çay saatlerinde olsun neredeyse her daim tüketilebilen bir lezzettir.

Mercimek köftesinin daha lezzetli olması, dağılmaması ve kuru kalmaması adına dikkat etmeniz gereken belli başlı püf noktalar vardır.

Mercimek köftesini lezzetli kılan en önemli unsurlardan biri bulgurun güzel pişmesidir. Yağ ve salça miktarını iyice dengeledikten sonra lezzetsiz bir mercimek köftesi yapmanız imkansızdır.

Ancak öyle bir püf nokta var ki bu sayede mercimek köfteleri asla dağılmıyor ve kuru kalmıyor. İşte mercimek köftesi tarifi ve püf noktaları:

MERCİMEK KÖFTESİ MALZEMELERİ

2 su bardağı kırmızı mercimek

4 buçuk su bardağı su

1 su bardağı ince bulgur

5 dal yeşil soğan

Çeyrek demet maydanoz

Çeyrek demet dereotu

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 tane kuru soğan

1 buçuk yemek kaşığı domates salçası

1 buçuk yemek kaşığı biber salçası

Mercimek köftesinin lezzet sırrı deşifre oldu: Asla dağılmıyor, kuru kalmıyor. Mercimek köftesi tarifi. Mercimek köftesi nasıl yapılır?

1 buçuk tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

MERCİMEK KÖFTESİ PÜF NOKTALARI

Mercimek köftesini lezzetli kılan en temel şey kuru kalmamasıdır. Eğer siz de mercimek köftesinin kuru kalmasını istemiyorsanız içerisine mutlaka zeytinyağı ilave etmelisiniz. Çünkü zeytinyağı, bulgurla bütünleşen bir görev üstlenir.

Böylece mercimek köftesi asla kuru kalmaz. Bir diğer dikkat etmeniz gereken püf nokta ise mercimek köftesinin dağılmamasıdır. Mercimek, bulgura göre biraz daha fazla olursa köfteler asla dağılmaz.

MERCİMEK KÖFTESİ TARİFİ

Öncelikle mercimekleri yıkayın. Daha sonra uygun bir tencerenin içerisine yıkadığınız mercimeği ve suyu ilave edin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirmeye bırakın. Ardından yumuşayan mercimeğin üzerine de ince bulguru ekleyin.

Mercimekle bulguru güzelce karıştırın ve ocağı kapatın. Soğanları yemeklik doğrayın. Daha sonra bir tavanın içine zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın. Ardından üzerine salçaları ekleyin. Salçanın kokusu bir güzel çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Ardından son olarak tuz ve diğer baharatları da ekleyip güzelce karıştırın. Daha sonra geniş bir kabın içine mercimeği ve salçayı ekleyerek güzelce yoğurun. Daha sonra doğradığınız tüm yeşillikleri de ekleyip iyice karıştırın.

Asla dağılmıyor ve kuru kalmıyor, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin