Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk etmesiyle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk etmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama geldi: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'in Altılı Masa'yı terk etmesiyle ilgili Erdoğan'dan ilk açıklama: Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün bomba bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkmış ve Altılı Masa'yı terk etmişti.

Düzenlediği basın toplantısında da  Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na aday olun çağrısı yapmış, ancak bu çağrı iki belediye başkanı nezdinde karşılık bulmamış, hatta İmamoğlu ve Yavaş'a Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapmışlardı.

Altılı masa'daki bu tartışmayla ilgili AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili aralarında bir karar aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Dedik ki bu konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar biz konuşmayalım. Bunlar eteklerindeki taşları döksünler, eteklerindeki taşları döktükten sonra bir değerlendirmeyi biz Cumhur İttifakı olarak aramızda yaparız. AK Parti olarak da bizler MYK'da, MKYK'da gerekli değerlendirmeleri yaparız ve değerlendirmelerden sonra kararımızı veririz. Yani biz şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Çünkü biz bunun böyle olacağını, bundan aylarca önce zaten söylemiştik, hatırlayın. İranlıların o meşhur, 'Oturdular, konuştular ve dağıldılar.' demiştik. Öyle oldu mu şu anda? Oldu.

AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin