Meral Akşener'den EYT açıklaması. Akşener'in açıklaması milyonlarca zam bekleyen emekliyi heyecanlandırdı

Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran zam açıklaması geldi. İYİ Parti lideri Meral Akşener emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından yaptığı açıklamada milyonlarca emekliyi heyecanlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'den EYT açıklaması. Akşener'in açıklaması milyonlarca zam bekleyen emekliyi heyecanlandırdı

Asgari ücrete gelen yüzde 54.5 zammın ardından milyonlarca memur ve emekli için kritik tarih 3 Ocak 2023... 3 Ocak'ta TÜİK enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bu açıklamanın ardından milyonlarca memur ve emeklinin maaşı da netleşmiş olacak. Ancak bu zam oranı asgari ücret zam oranına göre çok düşük kalacak. Hükümet ise refah payı açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilite yaşa takılanlar (EYT) açıklamasının ardından siyasilerden peş peşe mesajlar geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de yaptığı EYT açıklamasında emekli maaşlarına dikkat çekti. Akşener sırada emekli maaşları olduğunu belirterek, "Sırada emekli maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkarmak var." dedi

Akşener, Erdoğan'a seslenerek "Siyasi rekabeti dedikoduyla değil, hizmetle yap da kazanan milletimiz olsun" dedi.

Akşener'in paylaşımı şöyle:

"İşte bize böyle gel sayın Erdoğan... Siyasi rekabeti dedikoduyla değil, hizmetle yap da kazanan milletimiz olsun. Yapılan düzenleme EYT'li kardeşlerime hayırlı olsun. Sırada emekli maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkarmak var. Haydi bakalım, bizden önce yap da görelim."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin