Memura dudak uçuklatan zam talebi. Memur ve emekliye yüzde 30'luk zam az bulundu. İşte memurların istediği zam oranı...

TÜİK 2022 yılına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından memurların ocak zammı toplam yüzde 16,47 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan zam günü oranı yüzde 25 olarak duyurdu bir sonraki gün de yüzde 30 açıklaması yaptı. Milyonlarca memur ve emekli zamdan memnun kalmadı. Asgari ücrete yüzde 54.5 zam yapıldığını hatırlatan sendikalar "yüzde 122'lik zam bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Memura dudak uçuklatan zam talebi. Memur ve emekliye yüzde 30'luk zam az bulundu. İşte memurların istediği zam oranı...

Milyonlarca memur ve emekli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 30'luk zam açıklamasından memnun kalmadı. Memur ve sendikalarından açıklamalar peş peşe geldi. Sendikalar TÜİK'in enflasyon rakamlarına güvenmediklerini belirtti.

Alınan kararla birlikte aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 9 bin 105 TL’den 11 bin 848 TL’ye, en düşük memur emekli aylığı 6 bin 78 TL’den 7 bin 901 TL’ye yükseldi.

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ise, oranın yetersiz olduğunu, kamu çalışanlarının yoksulluk sınırının çok altında bir maaş aldığını ifade etti. Maaş zamlarının yüzde 122'lik bir oranda olmasını beklediklerini dile getiren Başkan Demircan, zam kararını alkışlayan yetkili sendikaya da tepki gösterdi.

Açıklanan zam oranının beklentilerinin çok altında olduğunu söyleyen Demircan, zammın eski maaşlara göre 3 bin lira gibi bir artışa denk geldiğine vurgu yaptı.

Demircan, "Geçtiğimiz günlerde TÜİK'in açıkladığı enflasyon farklarının sonrasına Cumhurbaşkanımız memur maaşlarına önce yüzde 25 sonra da yüzde 30 zam yapılacağını duyurmuştu. Ancak bu oranlar kamu çalışanları ve emekliler için yeterli oranlar değil. Açıkçası beklentilerimizin çok altında kaldı. Biz Demokratik Sağlık Sen olarak bu oranın yeniden değerlendirilmesini, yüzde 122 civarında olmasını beklerdik.

En azından kamu çalışanı arkadaşlarımızın hayatlarını daha rahat idame ettirmesi için alabileceği bir maaş zammı olmasını dilerdik. Arkadaşlarımız bugün açlık sınırının biraz üzerinde, yoksulluk sınırının çok altında maaş almakta. Yüzde 30'luk zam, kamu çalışanlarına 3 bin lira gibi bir orana tekamül ediyor. Yani neredeyse 27 bin lira olan yoksulluk sınırında sağlık çalışanı bir arkadaşımız 14-15 bin lira maaş alıyor" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin