Memur ve memur emeklileri için zam teklifi belli oldu! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. İşte 2024-2025 memur zam oranı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet ile Memur-Sen arasında müzakere sürecine geçildi. Toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi

Google Haberlere Abone ol
Memur ve memur emeklileri için zam teklifi belli oldu! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. İşte 2024-2025 memur zam oranı

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

Belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda 11 hizmet koluna ait tekliflerin tasnifi ve kamu görevlilerinin geneline ilişkin tekliflerin ön müzakeresiyle ilerleyen süreçte, müzakere aşamasına geçildi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmesi yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, görüşmeyle ilgili şunları ifade etti: 

2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 sürecinde ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam oranı teklif edildi. 

Bugün AK Parti’nin 22’nci kuruluş yıl dönümü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yılımız hayırlı olsun.

Kamu görevlilerimizin emeklerinin karşılığını vermek, enflasyona ezdirmemek AK Parti hükümetlerimizin öncelikli amaçlarından birisi olmuştur.

Kamu görevlilerimizin mali sosyal haklarında ciddi iyileştirmeler sağladık. 7’nci dönem toplu sözleşmemizi de tüm tarafların karşılıklı anlayışı ile, ülkemize ve milletimize hayırlı sonuçlar getirecek şekilde başarı ile neticelendireceğiz.

"BELLİ BİR NOKTAYA ULAŞTIRMIŞ DURUMDAYIZ"

Kamu çalışanlarımızın bütçeden aldığı pay artırıldı. 2022 yılında bu oran yüzde 22’ye yükseltildi. Kamu çalışanlarımızın standartları yükseldi. En düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye en düşük emekli maaşını ise 9 bin 876 TL’ye çıkardık.

Yaklaşık 4 milyon ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren süreci sizlerle birlikte yürütüyoruz. 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. dönem toplu sözleşmesi 14’üncü gününde belli bir noktaya ulaştırmış durumdayız.

"967 MADDEDE GÖRÜŞMELERİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Taraflar olarak değil paydaşlar olarak oturduk. Büyük bir nezaket anlayışı içerisinde gerçekleştirildi. Sağlıklı, güçlü bir diyalog ortamı oluşturuldu. Komisyon çalışmalarımıza katkı sağlayan paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Tüm tekliflerin ön müzakerelerinin tamamlanması ile müzakere aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Toplam teklif edilen madde sayısı 936’ydı. Komisyonda maddeler ayrıştırıldı 967 maddede görüşmeleri sürdüreceğiz.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin