Hükümetin zam teklifine KESK'ten flaş tepki! İş bırakıyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur zamlarıyla ilgili "2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9, 2025 sürecinde ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 zam oranı teklif edildiğini açıkladı. KESK'ten bu teklife yanıt geldi. KESK, 16 Ağustos'ta iş bırakacaklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Hükümetin zam teklifine KESK'ten flaş tepki! İş bırakıyoruz

Memur maaşlarına yapılacak zammın belli olacağı toplu sözleşme görüşmelerinde ilişkin hükümetin ilk teklifi belli oldu. Hükümet, 2024 için yüzde 14+9, 2025 için 6+5 oranında zam teklif etti. Memur-Sen zam teklifini kabul etmedi.

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki zamlarının belli olacağı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde hükümet ilk zam teklifini bugün sundu.
Hükümetin zam teklifi 2024 yılı ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci altı ay için yüzde 9, 2025 ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 oldu.

Memurları temsilen görüşmelere katılan Memur-Sen ise teklifi kabul etmedi. Teklif kabul edilmediği için hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek.

MEMUR SENDİKALARINDAN İTİRAZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Gelen teklifi olumlamamız mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir” dedi. Yalçın, gelen teklifin, Merkez Bankasının enflasyon tahmininin 10 puan altında olmasını kabul etmediklerini belirtti.
Yalçın, “Önümüzde süreç var, teklif revize edilmeli. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı” dedi.


Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de, “Bu teklif, kamu çalışanlarının talebini karşılayacak bir teklif değil. Dolayısıyla teklifin revize edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Kahveci, “Yüzde 10luk refah payı talebimiz vardı. Bu konuda bir gelişme olmadı. Bayram ikramiyesi talebimizde de bir gelişme olmadı. Bu toplu sözleşme sürecinde müjdeli bir haber vermek istedik ama olmadı. Önümüzdeki süreçte inşallah talebimiz karşılık bulur” dedi.
KESK ise “Dağ fare bile doğurmamıştır! Bu teklif sefalet katlanarak devam etsin anlamına gelmektedir. Kabul etmiyoruz. Tüm emekçileri KESK’in 16 Ağustos’ta gerçekleştireceği eyleme destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin