Memur ve emekliye yüzde 45 zam. Memur ve emekliyi sevindirecek haber geliyor. Yeni zam için tarih verildi. En düşük emekli aylığı ne kadar olacak. En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emekli zammını yüzde 25 daha sonra ise yüzde 30 olarak açıklamıştı. İşte bu zam oranıyla ilgili memur ve emekliyi sevindirici haber geliyor. Bunun için de tarih verildi. Memur ve emekliye yüzde 45 zam.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekliye yüzde 45 zam. Memur ve emekliyi sevindirecek haber geliyor. Yeni zam için tarih verildi. En düşük emekli aylığı ne kadar olacak. En düşük memur maaşı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli ve memur bu ay zamlı maaşlarına kavuşmanın sevincini yaşayacak. Bilindiği gibi zam oranı %30 olarak belirlenmişti ve emekli taban aylıkları 5.500 TL'ye çıkarıldı.

Öte yandan gündemde memur ve emekliye ek bir zam daha yapılacağı konuşulmaya başlandı. %30 zammın ardından %15 ek zam yapılacağı ileri sürüldü. Peki, memura ek zam var mı? Emekli memur maaş farkları ne zaman yatacak? 5.500, 6.000, 7.000, 8.000 TL maaşı olan emekliler ek zamla kaç TL aylık alacak? İşte bilinmesi gerekenler!

Gazete Vatan'daki habere göre memur ve emekliler için Ocak ayı maaş ödeme takvimi belli oldu. %30 zam oranı Meclis'ten geçti. Şimdi gözler ek zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Gündemde %15 diliminde bir ek zam daha yapılacağı ileri sürülüyor. Peki, emekli memura ek zam gelecek mi? İşte merak edilenler...

Milyonlarca memur ve emekli bu ay zamlı maaş alıyor. Zam oranını yüzde 30'a, en düşük emekli aylığını 5 bin 500 liraya yükselten yasa Meclis'ten geçti. Sıra zamlı maaşların ödenmesine geldi. Takvim de belli. Peki kimler, ne zaman alacak? Nasıl hesaplama yapılacak? İşte detayları...

Bu ay memurların ve emeklilerin maaşları artıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyona göre artışları yüzde 15.4, memurların ve memur emeklilerinin ise yüzde 16.48 olurken, refah payı eklenerek bu oran yüzde 30'a yükseltiliyor.

Ek ödeme dahil en düşük emekli aylığı ödemesi de yüzde 57'yi aşan artışla 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarılıyor.

MECLİS'TEN GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdesi verilen refah payı ve taban aylık düzenlemeleri hızla hayata geçirildi.

Hafta başında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen düzenleme, Genel Kurul'dan geçerek yasalaştı. Düzenleme Erdoğan tarafından onaylandı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme kapsamında ek iyileştirmeler Ocak ayı ödeme döneminden başlatıldığı için bu ayki maaşlara yansıtılıldı.

KİM, NE ZAMAN ALACAK?

Memurlar zamlı aylıklarını 14 günlük zam farklarıyla birlikte ayın 15'inde hesabında görecek.

SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamına göre 17-26 Ocak tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri de 25-28 Ocak'ta zammın yansıtıldığı aylıklarını alacak.

 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA YENİ ZAM

Emekli ve memurun zamlı maaşları henüz yatmazken, gündemde maaşlara yeni bir ilave zam geleceği ileri sürülüyor. Gazetevatan'da yer alan habere göre ek zam için müjdenin mart ortası gibi verilmesi bekleniyor.

Öne çıkan zam oranı ise yüzde 15. Yani memur ve emeklinin maaş artışı yüzde 45'i bulacağı iddia ediliyor.

AK Partinin gündemindeki ek zam için yapılan çalışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Yüzde 45 ZAM GELİRSE EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Normal Fiyat: 5.500 TL
Zam Tutarı: 2.475 TL
Zamlı Fiyat: 7.975 TL
Zam Oranı: %45

Yüzde 45 ZAM GELİRSE EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞLARI KAÇ TL OLACAK?

Normal Fiyat: 11.848 TL
Zam Tutarı: 5.331,60 TL
Zamlı Fiyat: 17.179,60 TL
Zam Oranı: %45

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 25'ten 30'a çıkarıldığını açıklamıştı. Vatandaşların gündeminde yer alan konu ile ilgili merak edilenler ise Memur emekli zamlı maaşları ne zaman yatacak? Zamlı yeni maaşlar ne zaman yatacak? soruları ile araştırıldı.

MEMUR EMEKLİSİNE DE FARK

Memur emeklilerinin aylık ödemeleri ise ayın 1'i ile 5'i arasında yapılıyor. Bu ayki ödemeler enflasyon verileri beklendiğinden zam yansıtılmadan yapıldı. Hesaplanan zam farkı ay içerisinde duyurulacak tarihte emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

BİR FARK DA EK GÖSTERGE İLE

15 Ocak'ta ayrıca kamu çalışanlarına yönelik ek gösterge düzenlemesi yürürlüğe giriyor. Yeni ek göstergeler memurlara ve memur emeklilerine bu tarihten itibaren yansıtılacak.

Memur emeklileri yüzde 30 zam ile oluşan farkın yanısıra bir farkı da ek gösterge ile alacak…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin