Mehmet Ağar'dan Mehmet Eymür'ün iddialarına yanıt

T24 yazarı Tolga Şardan, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün iddialarının ardından Mehmet Ağar ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ağar'dan Mehmet Eymür'ün iddialarına yanıt

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün T24 ve Halk TV’ye yaptığı açıklamalar gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Eymür’ün iddialarının konuşmaya bile gerek olmadığını belirten Ağar, “Eğer söyledikleri doğru olsaydı, MİT müsteşarı olarak emekli olurdu” ifadelerini kullandı.

Tolga Şardan’ın, yazısının “Mehmet Ağar ne diyor?” kısmında Eymür’ün görev aldığı Kontrterör Merkezi Başkanlığı'nın önemini aktaran Şardan "Müsteşar yardımcısı statüsünde ve hiçbir müsteşar yardımcısına bağlı olmaksızın doğrudan Müsteşar’a bağlı olan özel bir yapıydı." açıklamasını yaptı.

Kontrterör Merkezi Başkanlığı'nın Eymür’ün Çiller Hükûmeti ile birlikte MİT’e yeniden gelişiyle birlikte geniş yetki ve görev tanımıyla kurulduğunu hatırlatan Şardan, Eymür’ün ayrılmasından sonra birimin kapatıldığını aktardı.

MEHMET AĞAR KESİNLİKLE KONUŞMAK İSTEMEDİ

Şardan, ağır bir prostat ameliyatı geçiren Mehmet Ağar'a ulaştığını ve Eymür'ün iddialarını sorduğunu aktardı. Şardan'ın aktardığına göre Ağar, söz konusu açıklamalara kesinlikle yanıt vermeyeceğini, konuşmak istemediğini belirtti. Sağlık sorunu bulunduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi. Zamanı geldiğinde, konuşmak gerekirse söyleyecekleri olabileceğini anlattı.

Ağar, iddiaların doğruluğu ile ilgili ise "Eğer Eymür'ün söyledikleri doğru olsaydı; MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu" değerlendirmesinde bulundu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin