Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'den Halk TV'de bomba işkence açıklaması... Elektrik kullanmamış, ama falaka yatırmış.

İki gün önce yaptığı açıklamalarla adeta Türkiye gündemini sarsan Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, bu kez de Halk TV'de çok önemli açıklamalar yaptı. Eymür'ün işkence ile ilgili yaptığı açıklamalar kan dondurdu. İşkence yaptığını kabul eden Eymür, "Elektrik kullanmadım hiç bir zaman, falaka vardır klasik. Falaka attım" dedi. Eymür, su ile işkenceyi ise kullanmadığını söyledi ve "işkence yapmaktan pişman mısınız?" sorusuna cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'den Halk TV'de bomba işkence açıklaması... Elektrik kullanmamış, ama falaka yatırmış.

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu'na yaptığı açıklamalar gündemdeki yerini koruyor.  

Eymür, 12 Eylül’den sonra yapılan operasyonlara dair konuşmuş ve işkenceleri kabul ederek, pişmanlık duymadığını söylemişti. Eymür'ün, “Dündar Kılıç'ın size yönelik ağır suçlamaları var. İşkence yaptınız mı?” sorusuna, “İşkence sayılmaz. Zaten oraya düşmek işkence sayılır. Gözleri kapalı devamlı, küçük bir hücrede kalıyor. Oraya düşmek yeterli” yanıtı tepkilere neden olmuştu.

Halk TV'de Özlem Gürses'in sunduğu 'Perdenin Önü Arkası' programına katılan Eymür, "Samimi söyleyeyim mi, o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum. Gençken daha şeydim tabii, daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben, hiçbir zaman. Falakalardır, klasik, attım. İşkence tabii ki suçtur" dedi.

 

İsmail Saymaz'ın, faili meçhul cinayetlerde yer aldığı belirtilen ve JİTEM davasının sanıklarından “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili sorusu üzerine “Yeşil'e Başbakanlık kartı verilmişti bize gelmeden evvel. Kolordu komutanlığı toplantılarına katılıyordu” ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın Elazığ MİT Bölge Müdürlüğü'nde göreve başladığını söyleyen Eymür, “Yeşil, bizim Elazığ elemanı olarak başlamış gençliğinde. Ondan sonra askerlerle çalışmaya başlayınca bizimkiler bırakmışlar” dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin