Mayası tepsiye sığmıyor: Yumuşacık poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde pastanelerden bir daha poğaça almak istemeyeceksiniz. Yumuşacık zeytinli poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik poğaça yapmak isteyenler için harika bir tarif sizlerle. Bu tarif sayesinde poğaçanız kabardıkça kabaracak. İşte yumuşacık poğaça yapmanın en kolay ve pratik yöntemi...

Google Haberlere Abone ol
Mayası tepsiye sığmıyor: Yumuşacık poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde pastanelerden bir daha poğaça almak istemeyeceksiniz. Yumuşacık zeytinli poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya(42gr)
2 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
1,5 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un

İçi için:
Siyah zeytin

Üzeri için:
Yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 1 paket yaş maya, 3 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık suyu alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra şöyle bir karıştıralım ve birkaç dakika kadar beklemesini sağlayalım.

Akabinde yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı sıvı yağ, 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtanın beyazını ekleyerek, maya köpük köpük olana dek karıştıralım.

Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra 9 su bardağı unu azar azar ilave etmeye başlayalım. Hamurumuzu hazırladıktan sonra 35 - 40 dakika kadar mayalamaya bırakalım.

Mayalanma süresini tamamlayan hamurumuzun havasını alalım ve hamurumuzu şekillendirmeye başlayabiliriz.

Hamurun elimize yapışmaması için elimizi hafifçe yağlayarak şekil verebiliriz. İçerisine dilediğiniz malzemeyi bu noktada yerleştirebilirsiniz.

Tüm hamura bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 10 dakika kadar tepsi mayası için bekletebiliriz. 

Mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpme işlemini gerçekleştirdikten sonra 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin