Manchester City'e transfer olan Josko Gvardiol'un, Erling Haaland sözleri imza töreninin önüne geçti

İngiltere Premier Lig'de son üç yılın şampiyonu Manchester City, Leipzig'in Hırvat stoperi Josko Gvardiol'u transfer etti. Manchester City bu transfer için kasasından tam 90 milyon Euro çıkardı ve Josko Gvardiol tarihin en pahalı savunma oyuncusu oldu. Gvardiol'un, Haaland hakkında söyledikleri ise şaşkınlık yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Manchester City'e transfer olan Josko Gvardiol'un, Erling Haaland sözleri imza töreninin önüne geçti

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, 21 yaşındaki futbolcu ile beş yıllık sözleşme imzalandı. Gvardiol, Manchester City'nin Mateo Kovacic'ten sonra yaz transfer döneminde renklerine bağladığı 2. isim oldu.

İngiliz basını, transferin 90 milyon Euro karşılığında gerçekleştiğini öne sürdü. İddiaların doğruluğu halinde Gvardiol; 2019 yazında Manchester United'ın 87 milyon Euro'ya transfer ettiği Harry Maguire'ı geçerek futbol tarihinin bonservis bedeli en yüksek savunma oyuncusu olacak.

Dinamo Zagreb altyapısından yetişen Gvardiol, 2021-22 sezonundan itibaren oynamaya başladığı Leipzig'de 2 Almanya Kupası kazandı. Hırvatistan Milli Takımı formasını 21 defa giyen Gvardiol, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncülük yaşadı.

HAALAND HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ ŞAŞIRTTI

Manchester City'nin yeni transferi Josko Gvardiol'un imza töreninde Erling Haaland hakkında söyledikleri ise gülüşmelere yol açtı. Josko Gvardiol, ''Neyse ki artık Haaland'ı nasıl savunacağım diye düşünmeme gerek yok'' dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin