Malatya ve çevre iller depremle sarsıldı. Görür: AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim

Malatya'da meydana gelen 5.2 ve 4.7'lik iki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür açıklama yaptı. Görür "AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz." ifadelerine yer verdi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da depremin artçı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya ve çevre iller depremle sarsıldı. Görür: AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bugün üç dakika arayla meydana gelen 5.2 ve 4.7'lik iki deprem vatandaşların paniklemesine neden oldu. 

GÖRÜR: DOĞRU DEĞİL

Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Arkadaşlar, bugün Malatya ve Adıyaman’da kısa aralıkla 2 deprem oldu. İlki 5,3 ikincisi 4,5. Tahminim biri diğerinin artçısı. Her iki deprem de birbirine yakın ama lokasyon itibariyle biri Adıyaman, diğeri Malatya sınırında (Geçitli ve Uluköy). Ama esasında ikisi de aynı yer demektir. AFAD’ın Battalgazi olarak verdiği yerlerin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bu depremlerin 6 Şubat depremlerinin artçısı olarak kabul edebiliriz. 

ÜŞÜMEZSOY'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Artçı depremlerin 6 şiddetine kadar ulaşabileceğine değinen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy  şunları ifade etti:

Öncü deprem olamaz. 11 il depremi diye aldığımız 4 deprem oldu. Bu depremlerde toplam salınan gerginlik miktarı 8 büyüklüğündeki bir depreme eşit. Şuanda Türkiye'deki bir numaralı depremi oldu 51 bin kayıpla. Erzincan depremi bir bu iki. Bu büyüklükteki bir depremin artçı depremlerinin bitmesi beklenemez. Halen o bölgede boşalmamış gerginlikler artçı depremlerle boşalacaktır. Bu ne yazık ki 3-4 yıl sürecektir.

Bu bölgedeki halkımız 4 milyona yakın kişi, bu depremlerden tedirgin olacaklar. Bugün olan 4.7 depremi, 5.2 'nin artçısıdır. 5.2 olan depremde 11 Şubat'ta olan Kahramanmaraş depreminin artçısıdır. Bu bölgede birikmiş olan gerginlik bu artçı depremlerle boşalacak. Kahramanmaraş 6 büyüklüğüne kadar dahi varabilir. Hatta 5.5- 6.2 büyüklüğüne varabilir.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin