Lokanta usulü mercimek çorbasının sırrı ortaya çıktı. İşte 15 dakikada mercimek çorbası yapmanın püf noktası. Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokantalarda içmeğe alışık olduğunuz kıvamı yoğun mercimek çorbasını bu tarif sayesinde evde 15 dakika içerisinde hazırlayabileceksiniz. İşte lokanta usulü mercimek çorbasının sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Lokanta usulü mercimek çorbasının sırrı ortaya çıktı. İşte 15 dakikada mercimek çorbası yapmanın püf noktası. Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Lokanta usulü mercimek çorbasını evde 15 dakika içerisinde hazırlayabilmeniz mümkün. Lezzetli aynı zamanda pratil mercimek çorbası için hemen kolları sıvayın...

Malzemeler;

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet havuç
1 adet patates
6 su bardağı sıcak su
1 küp Knorr et suyu bulyon

Üzeri için

Tereyağı
Kırmızı toz biber

Yapılışı;

İlk olarak düdüklü tencerenin içerisine 3 - 4 yemek kaşığı kadar sıvıyağı alalım. Sıvıyağı tencerenin içerisine aldıktan sonra içerisine 1 adet doğranmış soğanı tencerenin içerisine ilave edelim.

Soğanı yağın içerisine koyduktan sonra güzelce kavurma işlemini gerçekleştirelim. Soğanları bir miktar kadar kavurduktan sonra içerisine 1 adet rendelenmiş havucu ilave edelim.

Havuç ilavesini tamamladıktan sonra 1 adet küp küp doğranmış patatesi de tencerenin içerisine ilave edelim. Patatesi de diğer malzemelerle birlikte güzelce kavurmaya başlayalım. 

Sebzeleri kavurma işlemini tamamladıktan sonra 1 su bardağı yıkanmış kırmızı mercimeği tencerenin içerisine ilave edelim. 

Mercimeği ilave ettikten sonra içerisine 6 su bardağı sıcak su ilavesinde bulunalım. 6 su bardağı sıcak su ilavesinden sonra 1 adet knor bulyonu ilave edin. 

Bulyonu tencerenin içerisine ilave ettikten sonra düdüklünün kapağını kapatalım. Ardından 10 dakika kadar pişirelim. 

10 dakika sonrasında pişen çorbayı blenderden ya da süzgeçten geçirelim. Akabinde dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin