Liderlere 'krizleri birlikte ele alma' çağrısı... 53. Dünya Ekonomik Forumu zirvesi yine protestolarla başladı

53. Dünya Ekonomik Forumu, İsviçre'nin Davos kasabasında başladı. Davos Zirvesi olarak da bilinen toplantılar, aktivistler tarafından protesto ediliyor. Zirvede siyasilere "krizleri birlikte ele alma" çağrısı yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Liderlere 'krizleri birlikte ele alma' çağrısı... 53. Dünya Ekonomik Forumu zirvesi yine protestolarla başladı

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu yıl "Parçalanmış Bir Dünyada İşbirliği" temasıyla düzenleniyor. Forum, 30 ülkeden 50'si devlet ya da hükümet başkanı 2 bin 700'den fazla katılımcıyı bir araya getiriyor.

Çok sayıda uluslararası organizasyon ve iş dünyası temsilcisinin de katılacağı forum, 20 Ocak'a kadar sürecek.

WEF'ten yapılan açıklamaya göre, foruma, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola katılımcılardan sadece birkaçı...

ABD, Çin ve Rusya gibi ülkelerden foruma lider seviyesinde katılım gerçekleştirilmeyecek olması dikkati çekiyor, Türkiye'den de zirveye resmi katılım olmayacak.

Forum kapsamında ekonomi başta olmak üzere Rusya-Ukrayna Savaşı, Kovid-19 salgını, teknoloji, enerji, iklim değişikliği, sağlık, göç ve uluslararası kriz konuları değerlendirilecek.

Dünyanın birçok bölgesinde değişik alanlarda sorunların yaşandığı dönemde gerçekleştirilecek forumda liderlere daha sürdürülebilir ve dayanıklı bir dünya zemini için krizleri ve koordineli eylem fırsatlarını birlikte ele alma çağrısı yapılacak.

WEF protestoları

WEF karşı gruplar ve iklim aktivistleri, dün, Dünya Ekonomik Forumu'nu ve iklim değişikliğini protesto etmişti.

Davos'taki Postane Meydanı'nda düzenlenen protestolara, çok sayıda çevreci katılmıştı. Ellerinde WEF ve iklim değişikliğine karşı farklı dillerde pankartlar ve dövizler taşıyan çevreciler, bu konuda adım atmayan hükümetleri eleştirmişti

Etiketler davos zirve isviçre
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin