DAVOS TOPLANTILARINA İNTERNET DAMGASINI VURDU

Davos'ta gerçekleşen Dünya Ekonomi Forumuyla ilgili açıklanan rakamlar Forum'un popülerliği açısından ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Forumu internet üzerinden kaç kişi izledi dersiniz?

Google Haberlere Abone ol
DAVOS TOPLANTILARINA İNTERNET DAMGASINI VURDU

Dünya Ekonomik Forumu Davos toplantılarının internet üzerinden 430 milyon kişiye ulaştığını bildirdi.
Dünya Ekonomik Forumu "Sayılarla 2010’da Davos" başlıklı açıklamasında toplantıların internette "sosyal medya" olarak adlandırılan Twitter, You Tube, Facebook ve benzeri ortamlarla daha geniş bir kitleye ulaştığını belirtti. Kamuoyunun tartışmaları web üzerinden canlı izleme, Facebook, Twitter ve You Tube aracılığıyla görüntülü ya da yazılı yorum gönderme olanağı bulduğu kaydedilen açıklamada, Davos’taki Forum ile ilgili konuların sosyal ağlar aracılığıyla online olarak 430 milyon kişiye ulaştığı bildirildi. Tartışmaların 350 milyon Facebook kullanıcısına ulaştığı, 200 bin kullanıcının burada oylamalara katıldığı, açık oturumların web üzerinden 210 bin kişi tarafından izlendiği belirtildi. Basın toplantılarının ise yaklaşık 70 bin kişi tarafından takip edildiği, izleyicilerin yine internet kanalıyla soru sorabildikleri bildirildi.
Twitter’da 250 katılımcı ve 120 gazetecinin bir mikroblogda sürekli olarak izlenimlerini paylaştıkları, 1 milyon 500 bin kişinin ise forumu Twitter üzerinden izlediği kaydedildi. Forum Çin’de ise Sina adlı mikroblogda izlendi. Davos tartışmaları You Tube üzerinde ise 600 bin kez izlendi. Davos’taki 220 oturumun 80’i You Tube’a gönderildi.
My Space ortamında ise Wall Street Journal gazetesinin "vatandaş muhabir" olarak görevlendirdiği bir kişi Davos toplantılarını izleyip, görüşlerini internet kullanıcılarıyla paylaştı. Toplantılarla ilgili fotoğraflar ise dünyaya Flickr.com adlı internet sitesi aracılığıyla sunuldu. 30 bin kişi fotoğrafları izledi.

-YOU TUBE’TA TARTIŞTI, DAVOS’A KATILMA HAKKI KAZANDI-

Bu arada toplantılar dolayısıyla You Tube üzerinde düzenlenen yarışmayı "Kadın Sünnetine Son" adlı sivil toplum kuruluşundan bir kişi kazandı. Talihli Davos toplantılarına davetli olarak katıldı. ANKA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin