LGBT haklarına önem veren Avrupa ülkeleri listesinde Türkiye sondan ikinci sırada!

LGBT haklarına önem veren Avrupa ülkelerinin listesi açıklandı. Listede dikkat çeken detay ise Türkiye'nin sıralaması oldu. 50 ülkenin bulunduğu listede Türkiye 49. sırada yer aldı. Sonuncu sırada ise Azerbaycan var.

Google Haberlere Abone ol
LGBT haklarına önem veren Avrupa ülkeleri listesinde Türkiye sondan ikinci sırada!

LGBT bireylerin hakkını savunan ve önem veren Avrupa ülkelerinin listesi açıklandı.

50 ülkenin bulunduğu sıralamada Türkiye'nin de sıralaması belli oldu. Türkiye 50 ülkenin bulunduğu listenin 49. sırasında yer aldı. Sondan ikinci olan Türkiye'nin altında son sırada ise Azerbaycan yer aldı.

ILGA-Europe'da yer alan listede ilk üç ülke ise sırasıyla;

Malta,

Danimarka ve Belçika.

Türkiye'de LGBTİ+ topluluğu son yıllarda siyasetin gündeminden düşmüyor. İstanbul Sözleşmesi tartışmalarıyla başlayan süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sıklıkla muhalefeti "LGBTci" olmakla suçlamasıyla devam ediyor.

İlk olarak 2022 yılında İstanbul Saraçhane’de gerçekleştirdikleri buluşmayla görünür olan ve "Büyük Aile Platformu" adıyla bir araya gelen bir grup sivil toplum kuruluşu, temelde "ailenin korunması" ve LGBTİ karşıtlığı çerçevesinde çalışmalar yürütüyor.
LGBTİ+ hareketinin kamusal alandaki görünürlüğü ise yaşanan bu sürece paralel olarak azalıyor. Her yıl Haziran ayında dünya genelinde düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne Türkiye'de 2015'ten bu yana izin verilmiyor. Bu yıl yasak kararları yalnızca yürüyüşü değil, film gösterimi ve piknik gibi aktiviteleri de kapsıyor.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler lgbt
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin