Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt'a tepki yağdı. Enginyurt canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'i korumasıyla birlikte darbetti. Yaşananlardan sonra Latif Şimşek'ten ilk açıklama...

tv100 ekranlarında yayınlanan Gündeme Dair Programı'nda tartıştığı gazeteci Latif Şimşek'e korumaları ile şiddet uygulayan DP Milletvekili Cemal Enginyut'a tepki yağdı. Olayla ilgili gazeteciler, siyasetçiler ve vatandaşlar sosyal medya hesabından binlerce paylaşım yaparak Enginyurt'u kınadı. Aralarında AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, Gazeteciler Abdulkadir Selvi, Hande Fırat, Nedim Şener'in olduğu isimler olayı kınayarak tv100 ailesine geçmiş olsun dileklerini lietti...

Google Haberlere Abone ol
Latif Şimşek'e saldıran Cemal Enginyurt'a tepki yağdı. Enginyurt canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'i korumasıyla birlikte darbetti. Yaşananlardan sonra Latif Şimşek'ten ilk açıklama...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Gazeteci Latif Şimşek, Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş ve Siyaset Bilimci Doğan Çağlar; Pınar Işık Ardor ile Gündeme Dair programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

İKİLİ ARASINDA SERT TARTIŞMA

Programa konuk olan DP Milletvekili Cemal Enginyurt ile gazeteci Latif Şimşek arasında sert bir tartışma yaşandı. Enginyurt, stüdyoda tartışma sınırlarını aşarak Latif Şimşek'e şiddete varan eylemlerde bulundu.

Yaşanan olay sonrası programa ara vermek zorunda kalındı. tv100 yönetimi, olayın hemen ardından Cemal Enginyurt'un bu davranışını şiddetle kınadığını açıkladı.

 Enginyurt'un yaptıkları her kesimden büyük tepki çekti. Gazeteci ve siyasetçiler sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

"50 YAŞIN ÜZERİNDE BİR ADAMA 2 KİŞİ SALDIRACAK KADAR GÖZÜ DÖNMEK NEYLE AÇIKLANABİLİR?"

Milliyet yazarı, Kanal D Haber Ankara temsilcisi Zafer Şahin, "Gazeteci Latif Şimşek’e yapılan çirkin, hadsiz, insanlık dışı iki saldırıyı da lanetliyorum. 50 yaşın üzerinde bir adama 2 kişi saldıracak kadar gözü dönmek neyle açıklanabilir? Geçmiş olsun @latifsimsekk Her zaman yanındayım" ifadelerini kullandı.

Sevda Türküsev, "DP’li Cemal Enginyurt’un korumalarınca darp edilen meslektaşımız Latif Şimşek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Enginyurt’u kınıyorum. @latifsimsekk" diye yazdı.

Abdulkadir Selvi: TV100 yayınında Cemal Enginyurt’un koruması tarafından saldırıya uğrayan meslektaşım Latif Şimşek’e ve TV100 ailesine geçmiş olsun diyor Cemal Enginyurt ve korumasını kınıyorum. Gazetelere, televizyonların yayın merkezlerine silahlı ve silahsız koruma girmesi engellenmeli.

Hande Fırat: Latif Şimşek’e yapılan saldırıyı kınıyorum. Böyle bir rezalet olamaz . Gazete ve tv binalarına koruma adı altında resmî polis olmayanlar girmemeli. Ayrıca silahla girilmeyecek yerler arasına kanunen mutlaka alınmalı.

Nedim Şener: Ne kadar sert olursa olsun tartışmada bir seviye ve üslup, kavganın bile mertliği vardır. Milletvekili ile koruması bir olup stüdyoda gazeteciyi darp ediyor. C.Enginyurt’ta ne seviye ne üslup ne mertlik kalmış. Geçmiş olsun @latifsimsekk

Kenan Kıran: Yazıklar olsun... Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması gazeteci Latif Şimşek’e canlı yayında saldırıldı. Gazeteci örgütleri muhtemelen 5 gün sonra açıklama yapar..

LATİF ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Yenişafak internet sitesi sorumlusu Ersin Çelik, "Akıl alır değil. Bir vekil ve koruma yayında gazeteci darp etti. Latif Şimşek ile görüştüm. Çok üzgün ve şaşkındı. “Hukukumuz vardı, adaylık sürecinde çok kez konuk almıştım” dedi. Cemal Enginyurt tartaklamaya çalışırken koruması da arkadan yumruk atmış." ifadelerini kullandı.

"SİYASET BU VANDALLIĞI KALDIRMAZ"

Taha Hüseyin Karagöz, "Çok geçmiş olsun @latifsimsekk. Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt canlı yayında Gazeteci Latif Şimşek'e saldırdı, daha sonra korumasına emir verip Şimşek’i darp ettirdi. Latif Şimşek hafif yaralandı. Bu saldırı kabul edilemez siyaset bu vandallığı kaldırmaz" diye yazdı.

AK Parti'nin gazeteci siyasetçilerinden Şamil Tayyar, "DP’li Cemal Enginyurt’un korumalarınca darp edilen meslektaşımız Latif Şimşek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enginyurt’u kınıyorum. Latif kardeşimle şimdi görüştüm, durumu iyi, rapor düzenleniyordu, konu yargıya da taşınacak." ifadelerini kullandı.

Aslan Değirmenci ise, "Türkücü Cemal Enginyurt, canlı yayında ulaklarıyla gazeteci kaldırmaya kalkmış🤔 Ancak kabadayıya denk gelmiş…" diye yazdı.

"KORUMA EKİBİ DEĞİL SALDIRMA EKİBİYMİŞ"

Programın moderatörü Pınar Işık Ardor ise, "Her fırsatta şiddeti kınadığımız bu atmosferde DP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ve koruma ekibini şiddetle kınıyorum. Koruma ekibi değil saldırma ekibiymiş" açıklamasını yaptı.

Gazeteci, MedyaTava Haber Koordinatörü Murat Aydın Twitter hesabından, "Cemal Enginyurt adlı kabadayının yeri ekranlar olamaz. Stüdyodaki gerilimden sonra korumasıyla Latif Şimşek'e üzerine yürümesi tam bir vahşet. Bu arada TV kanalları da bundan sonra bina içine 'konuk' dışında kimsenin alınmaması yönünde acilen bir karar alması gerekiyor." diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazeteci Emin Pazarcı, "Canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürüdü, koruması da darp etti. DP'li Cemal Enginyurt, saldırgan kişiliği ile öne çıkan bir figürdür zaten. Yıllar önce de Cumhurbaşkanlığana aday oldu diye kendi partisinden Sadi Somuncuoğlu'na saldınmıştı. Şiddetle kınıyorum." paylaşımında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin