Kuzey Kore ile ABD arasında tansiyonu artıracak gelişme: ABD askeri gözaltına alındı

Kuzey Kore, izinsiz olarak sınırı geçen bir ABD askerini tutukladı. Askerin aslında Birleşmiş Milletler tarafından yönetilen iki ülke arasındaki askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesinde düzenlenen bir tura katıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Kore ile ABD arasında tansiyonu artıracak gelişme: ABD askeri gözaltına alındı

Amerikan CBS televizyonuna konuşan bir yetkili, askerin disiplin sorunları nedeniyle ABD'ye gönderileceğini ancak birden önce havalanında görüldüğünü sonra da sınır bölgesindeki tura katıldığını söyledi.Aynı tura katılan bir görgü tanığı da CBS'e yaptığı açıklamada, askerin gülerek Kuzey Kore'ye girdiğini söyledi.

Görgü tanığı, "Başta kötü bir şaka sandım ama geri gelmeyince bunun şaka olmadığını anladım" dedi.

Ortak güvenlik bölgesinin bulunduğu Panmunjom kasabasında, Kuzey ve Güney Kore temsilcileri yüz yüze görüşmeler ve müzakereler yapıyor.

BM Komutanlığı, gözaltına alınan ABD vatandaşının ülkeye giriş izni olmadığını duyurdu.
Açıklamada, "ABD vatandaşının Kuzey Kore'de gözaltında tutulduğuna inanıyoruz ve bu konuyu çözümlemek için Kuzey Kore ordusuyla çalışma içindeyiz" denildi.

BBC gelişmeyle ilgili değerlendirmesini almak için ABD Dışişleri Bakanlığı'yla temasa geçti ancak Bakanlık'tan henüz konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

Söz konusu kişinin Kuzey Kore'de gözaltında tutulan tek ABD vatandaşı olduğu sanılıyor.
1950-1953 arasındaki Kore Savaşı'ndan bu yana Kuzey ve Güney Kore'yi ayıran askerden arındırılmış bölge, dünyanın en sıkı korunan sınırlarından biri.
Mayın tarlalarının döşeli olduğu bölge elektrikli tel örgüler ve gözetleme kameralarıyla da çevrili.

Etiketler kuzey kore abd asker
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin