Kurultaydan sonra ilk görüşme. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı görevini Kılıçdaroğlu'ndan devralmak için Ankara'da. Özel, Törenden önce Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti. Ziyaret öncesi açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kurultaydan sonra ilk görüşme. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti
AA

38. Olağan Kurultay'da yapılan oylamada, 812 oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı girdiği yarışı kazanan ve CHP'nin yeni Genel Başkanı olan Özgür Özel, bugün yapılacak olan devir teslim töreni ile CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak görevine başlayacak.

Özgür Özel, devir teslim töreni için eşi Didem Özel ile birlikte geldiği Ankara Esenboğa Havalimanında partililerin ilgisiyle karşılandı.

Özel, burada açıklamalarda bulundu. 

'İÇİMDE BİRİKTİRDİĞİM DÜŞMANLIK YOK'

Özel'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Elbette böyle sembolik günlerde böyle karşılamalar önemli ama artık protokolü azaltacağız, koruma sayısını azaltacağız. İlk gün gelen koruma ekibini yollamak istedik. 'Öyle olmaz, artık istemeseniz de korunmanız gereken bir statünüz var' dediler. Yarından itibaren o işe sosyal demokrat bir partiye, sosyal demokrat bir lidere yakışır şekilde düzenleyeceğiz. 

Zorlu bir kongre süreci geçirdik. Öncesinde çok üzüldük, kırıldık, söylenmeyecek sözler söylendi. Onları parti içinde konuşuruz, bir daha bunların olmaması için gerekli tedbirleri almak boynumun borcu. Ankara'ya adımımı atıyorum, geçmişten bugüne hatırladığım, içimde biriktirdiğim bir düşmanlık, alınacak intikam yok, kat edilecek yol var, iktidara gitmek durumundayız hep beraber.

Ankara'da mevcut belediyelerimizi koruyacağız ama üstüne kimsenin aklına, hayaline getirmeyeceği başarı koymak durumundayız. Bunun için örgütümüze güveniyoruz.

'SÖZDE DEĞİL, AKTİF CEZA'

Önce Anayasa Mahkemesi önündeki eyleme destek verip ardından sayın Genel Başkanımız ve değerli eşlerinin yanına evlerinde bir ziyaret yaparak hem şahsım hem sizler için resmi devir teslimden önce bir baba oğulun görüşmesi gereken şeyleri görüşmeye, ona da bundan sonra ömrümüz boyunca göstereceğimiz sözde değil, aktif vefa için bundan sonraki süreçte sürekli istifade edeceğimiz, gönlünü hoş tutacağımız, onun çok sevdiği örgütümüze katkı sağlamaya süreci sağlayacağımıza söz veriyorum." 

Özgür Özel daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun evine gitti. Kılıçdaroğlu, Özel'i kapıda karşıladı.

Kurultaydan sonra ilk görüşme. Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu evinde ziyaret etti

DEVİR TESLİM BUGÜN 17.00'DA YAPILACAK

Çıkışta da Kılıçdaroğlu tarafından uğurlanan Özgür Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sayın Genel Başkanımızı ve değerli eşlerini evlerinde ziyaret ettik. Bundan sonra da ilerleyen süreçte Sayın Genel Başkanımızın tecrübesi, birikimi, önümüzü açacak." dedi.

Kılıçdaroğlu çifti tarafından son derece sıcak karşılandıklarını vurgulayan Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na nezaketinden ötürü teşekkür etti.

CHP'de devir teslim töreni, bugün saat 17.00'de parti genel merkezinde yapılacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin