Kurban etine sakın böyle dokunmayın çok tehlikeli! Kurban kesecekler aman dikkat

Kurban Bayramı öncesinde kritik hususlar için uyarılar gelmeye devam ediyor. Kurbanlık alı keseceklere de bir yarı yapıldı. Çiğ ete çıplak elle dokunmanın büyük tehlike yaratacağı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kurban etine sakın böyle dokunmayın çok tehlikeli! Kurban kesecekler aman dikkat

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çiğdem Kader, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının daha çok İç Anadolu, Karadeniz’in orta bölgesinde ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde görüldüğünü hatırlattı.

Kader, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı yönünden şuurlu olmaları gerektiğini ifade etti.

ELDİVEN ÇOK ÖNEMLİ

KKKA hastalığın iki bulaş yolu olduğunu da vurgulayan Kader, “Birincisi vücuda virüs taşıyan kenelerin tutunması, ikicisi ise virüsü taşıyan hayvanların kan ve vücut dokuları ile çıplak elle dokunma sonrasında bulaş söz konusu. Dolayısıyla önümüzde Kurban Bayramı var. İnsanlar hayvana, et, doku ve kanlarıyla çıplak elle çok sık temas edecekler. Özellikle riskli bölgelerde bulunan vatandaşların kurbanlık hayvanlara çıplak elle temas etmemesi ve mutlaka bir eldivenle dokunmaları çok önemli. Çünkü hayvanlar da bu virüsü taşıyabiliyor. Kendisi hastalık belirtisi göstermese de kanlarında ve dokularında bu virüsü taşıyorlar. Dolayısıyla çıplak elle ete dokunduğumuzda bu virüsü kolaylıkla alabiliyoruz” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin