Korkunç! İsrail iki Filistinli çocuğu katletti. İsrail’in zorla boşalttığı hastanede bebek ve çocuk cesetleri bulundu

Filistin'de İsrail mezalimi sürüyor. İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 çocuğu gerçek mermiyle vurarak öldürdüğü bildirildi. İsrail'in Gazze’de zorla boşalttığı hastanelerden birisi olan Nasr Çocuk Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde çok sayıda bebek ve çocuğun çürümüş bedenlerine ulaşıldığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Korkunç! İsrail iki Filistinli çocuğu katletti. İsrail’in zorla boşalttığı hastanede bebek ve çocuk cesetleri bulundu
AA

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 2 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak), İsrail ordusu ve İsrail polisinden konuyla ilgili ortak yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen ortak operasyonda silahlı oldukları iddia edilen 2 Filistinlinin öldürüldüğü ifade edildi.

Korkunç! İsrail iki Filistinli çocuğu katletti. İsrail’in zorla boşalttığı hastanede bebek ve çocuk cesetleri bulundu

Öldürülenlerden birinin Cenin Tugay Komutanı Muhammed ez-Zubeydi, diğer kişinin de Hussam Hanun adlı Filistinli olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca baskın sırasında aranan 17 kişinin gözaltına alındığı ve yapılan aramalarda çok sayıda silah bulunduğu aktarıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 çocuğu gerçek mermiyle vurarak öldürdüğünü açıklamıştı.

Kent merkezi ve Cenin Mülteci Kampı'nda gece saatlerinde başlattığı baskında buldozerlerle yolları kazıp bazı dükkanları yıkan ve evleri havaya uçuran İsrail güçleri, yaklaşık 18 saat sonra kentten ayrılmıştı.

REHİNELER SALDIRIDA ÖLDÜ

Kassam Tugayları’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail bombardımanında anne Sherry Silverman Bibas ile 10 aylık oğlu Kfir Bibas ve 4 yaşındaki çocuğu Ariel Bibas’ın öldüğü duyuruldu.

Açıklamada, esirlerin ne şekilde ve ne zaman öldüğüne ilişkin detay paylaşılmadı.

İSRAİL'DEN AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Hamas'ın yazılı duyurusunun ardından bir açıklama yaptı. Bölgedeki bütün rehinelerin güvenliğinden Hamas'ın sorumlu olduğunu belirten ordu, yapılan açıklama ile ilgili değerlendirme aşamasında olduklarını belirtti.

ÇOCUK VE BEBEK CESETLERİNE ULAŞILDI

Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanın, İsrail ve Hamas arasında varılan insani ara uzlaşısıyla durmasının ardından Gazze kentindeki Nasr Çocuk Hastanesi’ne giriş yapılabildi.

El Meşhed TV’de yer alan habere göre, hastanenin çocuk yoğun bakım ünitesinde çok sayıda bebek ve çocuğun çürümüş cesetleri görüntülendi.

İsrail’in ağır bombardımanın ardından zorla tahliye ettirdiği hastanenin yoğun bakım ünitesinde çok sayıda bebek ve çocuk kalmıştı.

İsrail güçleri, hastaneye girişlere izin vermeyecek yoğun bakım ünitesindeki bebek ve çocukları ölüme terk etmişti.

Korkunç! İsrail iki Filistinli çocuğu katletti. İsrail’in zorla boşalttığı hastanede bebek ve çocuk cesetleri bulundu - Resim : 2

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü de sosyal medya hesabından Nasr Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde çekilen bir fotoğrafı paylaştı.

Paylaşımda, “İsrail ordusunun, Nasr Hastanesi’ndeki 5 bebeğin ölümündeki sorumluluğuna ilişkin uluslararası soruşturma yapılması” çağrısında bulunuldu.

İsrail ordusu, Gazze’deki çatışmalara insani ara verilmesinden önce, Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurmuştu. Saldırılarda yüzlerce kişi ölmüş ve yaralanmıştı. İsrail güçleri bu hastanelerden bir kısmını da zorla boşaltmıştı.

ESİR TAKASI ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü sabah saatlerinde uygulamaya girdi.

Bu kapsamda 4 günde Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlandı.

İnsani ara ve esir takası 27 Kasım'da aynı şartlarla 2 gün daha uzatıldı. Bu kapsamda dün 10 İsrailli ve 30 Filistinli esir daha karşılıklı olarak serbest bırakılmıştı.

Gazze Şeridi'nde hala 146'sı İsrailli 15'i yabancı ülke vatandaşı 161 esirin bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin