Konya Şehir Hastanesi'nde dehşet. Hastanede bir saldırgan doktoru kafasından vurarak katletti daha sonra da intihar etti

Şehir Hastanesi'nde dehşet anları yaşandı. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla yaralayan bir kişi daha sonra aynı tabancayla kafasına ateş ederek intihar etmeye kalktı. Yaralı doktor ve saldırgan ameliyata alındı. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya ve saldırgan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alınan bilgiye göre doktorun sekreteri de saldırıda hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Konya Şehir Hastanesi'nde dehşet. Hastanede bir saldırgan doktoru kafasından vurarak katletti daha sonra da intihar etti

Şehir Hastanesi'nde dehşet anları yaşandı. Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla yaralayan bir kişi daha sonra aynı tabancayla kafasına ateş ederek intihar etmeye kalktı. Yaralı doktor ve saldırgan ameliyata alındı.

Konya Şehir Hastanesi'nde bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'yı tabancayla başına ateş ederek yaraladı. Saldırgan, ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip intihar girişiminde bulundu. 

Olay, 14.30 sıralarında Karatay ilçesinde Konya Şehir Hastanesi'nin kardiyoloji bölümünde meydana geldi. Bir kişi, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'nın tabancayla başına ateş açtı. Ardından aynı tabancayla kafasına ateş edip, intihara kalkıştı. Yaralı Karakaya ve saldırgan, ameliyata alındı. Ancak Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

KONYA VALİSİ: DOKTOR VE SALDIRGAN KURTARILAMADI

Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı. Vali Özkan, AA muhabirine, konuyu takip ettiklerini belirterek, "Saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı" dedi.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

T24’e konuşan eski Tabip Odası Başkanı Eyüp Çetin, başından vurulan hekim Ekrem Karakaya ve poliklinik sekreterinin hayatını kaybettiği aktardı. Öte yandan saldırganın da hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Bakan Koca ve Ömer Çelik'ten açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya'da kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya'nın, Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla öldürülmesiyle ilgili Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik de "Konya Şehir Hastanesi'nde doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz" paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu açıklamayı yaptı:

Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.

RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI

RTÜK'ün kurumsal Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

Konya Şehir Hastanesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olayına ilişkin Konya 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 2022/2828 sayılı kararı ile yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyaya, olaya ilişkin haberlere yönelik yayın yasağı kararı getirilmiştir.

DR. EKREM KARAKAYA KİMDİR?

Ekrem Karakaya, kariyerine Sağlık Bakanlığı-Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. Sonra sırasıyla;

- Özel Melikgazi Hastanesi (2011 - 2011)

- Özel Avrupa Hastanesi (2011 - 2011)

- Özel Dünyam Hastanesi (2011 - 2013)

- Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (2013 - 2020)

- Konya Şehir Hastanesi (2020-...)

bünyesinde görev yapmıştır. Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinde saldırıya uğrayıp ağır yaralandı. Müşahede altına alınan Doktor Ekrem Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin