Konsolosluk baskınına iş dünyasından ilk tepki!

MÜSİAD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Konsolosluk baskınına iş dünyasından ilk tepki!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına ilişkin, "IŞİD'in devletimizin Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, Başkonsolosumuz dahil birçok yetkilimizi ve bunun yanı sıra farklı yerlerdeki vatandaşlarımızı da kaçırması, son derece vahim ve kabul edilemez bir saldırıdır" açıklamasını yaptı. 



MÜSİAD'ın konuya ilişkin açıklamasında, son günlerde yaşanan bazı olayların endişeyle takip edildiği belirtildi. MÜSİAD'ın çözüm süreci devamında, aniden ve lokal olarak alevlenen şiddet olaylarından son derece rahatsızlık duyduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 



"Şiddetin yeniden başladığı bir dönemde, İran Cumhurbaşkanı'nın ülkemizi ziyaretiyle manidar bir şekilde çakışan, Türk bayrağımızın bir askeri birliğimiz içinden indirilmesi tahrikini de hiçbir şekilde kabullenmemiz mümkün değildir. Son olarak ve yine aynı dönemde, IŞİD'in, devletimizin Musul Başkonsolosluğu'nu basarak, Başkonsolosumuz dahil birçok yetkilimizi ve bunun yanı sıra farklı yerlerdeki vatandaşlarımızı da kaçırması, son derece vahim ve kabul edilemez bir saldırıdır. Öncelikli temennimiz, kaçırılan Başkonsolosumuz dahil tüm vatandaşlarımızın, bir an önce, salimen kurtulmalarıdır. Bir başka temennimiz, bütün bu yaşananların, kabul edilemezliğinin yanı sıra aynı dönemde yaşanmasının, bir tesadüf sınırı içinde olmasıdır. Son temennimiz ise bütün bu yaşananların ülkemizi sonu belirsiz bir sürece çekebilecek gelişmelerin yaşanmaması, ayrıca sorumluların gerektiği şekilde cezalandırılmasıdır." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin