Kolektif İstanbul: Joan Baez boğazımızda bir yumru bıraktı

Kolektif İstanbul, Türkiye'deki darbe girişiminin ardından İzmir konserini iptal eden Joan Baez'le ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Kolektif İstanbul: Joan Baez boğazımızda bir yumru bıraktı

Geçtiğimiz günlerde yeni albümü "Pastırma Yazı"nı dinleyicileriyle buluşturan Kolektif İstanbul grubunun kurucusu Richard Laniepce ve solisti Aslı Doğan, Hürriyet Kelebek'in sorularıını yanıtladı.



Yeni albümü ve ülke gündeminin müzik piyasasına olan etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kolektif İstanbul, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından İzmir konserini iptal eden Joan Baez'le ilgili ise "Boğazımızda bir yumru bıraktı" ifadelerini kullandı.





İşte, o röportajın ilgili bölümü:



* Joan Baez, İzmir’de vereceği konseri “Asla kendimi, grubumu ve ekibimi Türkiye’de yükselen tehlike ve kabusun içine sokamam” diyerek iptal etti. Baez’in sözleri kültür-sanat dünyasında tepki çekti. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?



- A.D: Joan Baez severek dinlediğimiz bir müzisyen olmanın ötesinde neredeyse tüm kariyeri boyunca politik tavrını korumaya çalışmış bir aktivisttir. Ancak konserinin iptali için yaptığı açıklamayı okuyunca herkes gibi bizim de boğazımızda bir yumru kaldı. Bu süreçte konser iptallerine şaşırmıyoruz. Müzik başlangıçta bir isyan da olsa, sesini duyurmaya başladığın anda küçük çaplı bir şirkete dönüşüyor ve müzisyenler de şirket yöneticileri gibi risk yönetimi bağlamında kararlar almak zorunda kalıyor. Joan Baez de turnesini riske atacak herhangi bir risk almak istememiş olabilir. Telaşa kapılmış olmasını anlayabiliyoruz. 



* Ama “Bizim de boğazımızda bir yumru kaldı” diyorsunuz.



- A.D: Daha güzel bir dünya düşleyen insanlar arasında yazılı olmayan bir anlaşma vardır; asla karamsarlığa düşmemek, düştüğünüz anda bile bunu dile getirmemek. Türkiye’de milyonlarca insan Baez’in bahsettiği yükselen tehlike ve kabusun tam ortasında yaşıyor ve umudunu yitirmemeye çalışıyor. İptal haberinin yanında, kısa “daha güzel günlerde görüşmek üzere” ibaresi onu sevenleri çok daha mutlu ederdi.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin