Koç Üniversitesi'nde öğrencilere yurt kısıtlaması

Koç Üniversitesi yönetimi okulların açılmasına 20 gün kala, 3 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören öğrencilere 2022-2023 bahar döneminde yurt imkânı sağlanamayacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Koç Üniversitesi'nde öğrencilere yurt kısıtlaması

Okulların açılmasına 20 gün kalmışken Koç Üniversitesi yönetimi tarafından 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerine yurt sağlanamayacağını bildiren e-posta gönderildi.

Sebep olarak ise yurtlara olan talepteki artış ve yatak kapasitesi gösterildi.

Gönderilen e-postada, “Bugün itibarıyla gelen başvuru sayılarını ve yatak kapasitemizi göz önünde bulundurduğumuzda 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerimize yurt imkânı sağlanamayacağını öngörmekteyiz” ifadeleri yer aldı.

ÖĞRENCİLERDEN ÇÖZÜM ÖNERİLİ BİLDİRİ

Öğrenciler yayınladıkları bildiride yaptıkları eylemler ve görüşmelerle yurt problemini her zaman gündemde tuttuklarını ancak yönetimin bu konuya hiçbir çözüm bulmadığını söyledi.

Öğrencilerin yayınladığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemizin çevresinde başka bir yurt kompleksi olmaması sebebiyle eve çıkmak zorunda olan arkadaşlarımız ortalamaları aylık 17 bin olan konutlara mahkûm edilmiştir. Bu mağduriyete çözüm olarak sadece ‘Ücretli Shuttle’ uygulamasının olması öğrenciyi kampüs hayatından da mahrum edecek sığ bir çözümdür.”

Öğrenciler çözüm için 3 madde sıraladı:

“1. Koç Üniversitesi İstinye Kampüsü’nde bulunan yurt binalarının önümüzdeki 20 gün içinde tadilata girerek kullanıma açılması

2. Hemşirelik Fakültesi öğrencileri için uygulanan 3 ve 4’üncü sınıflardaki toplu apartman/ev/daire kiralama uygulamasının Batı Kampüs civarında bir yerle anlaşarak 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri için de uygulanması

3. Batı Kampüs civarında en yakın zamanda yeni bir yurt kampüsünün inşa edilmesi.”

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin