Kitap bitlerinden kurtulmanın formülü bulundu: 1 tane yerleştirmeniz yeterli. Yıllar geçse de kitaplarınız eskimeyecek

Kitapları uzun süre bozulmadan, böceklenmeden muhafaza etmenin formülü bulundu. Kütüphanedeki tüm kitaplarınız ilk günkü gibi yeni kalacak...

Google Haberlere Abone ol
Kitap bitlerinden kurtulmanın formülü bulundu: 1 tane yerleştirmeniz yeterli. Yıllar geçse de kitaplarınız eskimeyecek

Kitaplar güzel vakit geçirmenin, öğrenmenin, bilgi edinmenin en önemli kaynaklarından bir tanesi olurken kitaplarında kendilerine has bakım süreçleri bulunmaktadır.

Bilhassa kalabalık kütüphanelerdeki kitapların düzenli periyotlarda bakımdan geçmesi, kitapların bozulmadan bitlenmeden uzun yıllar kalabilmeleri açısından önemlidir.

Kitap ya da defterler arasında kısa sürede oluşabilen kitap bitleri, tüm kitabın okunmayacak hale gelmesine neden olurken, kitap bitlerini önlemek amacıyla kitaplarınızın arasına yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

 

Kitap bitlerinden eser kalmayacak

İlk olarak kitapları konumlandırdığınız kitaplık ya da rafın doğru yerde olması son derece önemli. Kitaplar kesinlikle direkt olarak güneş ışığı ya da yüksek voltajlı ışıklara maruz kalmamalı.

Kitapların bulunduğu yer ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. Her iki uç durumda kitapların zarar görmesine neden olacaktır.

 Kitap raflarının düzenli olarak tozlarının alınması, kitapların havalandırılması önemli olan durumlardan bir tanesi olurken kitap aralarına 1 adet defne yaprağı yerleştirmeniz kitap içlerinde herhangi bir şekilde bit oluşumunun önüne geçecektir.

Uzun süre raf da kalacak olan kitaplarınızın arasına birkaç tane defne yaprağı yerleştirmeniz, kitaplarınızın bozulmadan aynı zamanda böceklenmeden kalmasını sağlayacaktır.

Defne yaprağının yanı sıra haşere, güve, böcek gibi oluşumların en büyük düşmanı olan naftalin de etkili sonuçların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Kitaplık rafına koyacağınız birkaç adet naftalin böceklenme durumunun önüne geçerek, kitaplarınızın uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacaktır.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin