Nohut, mercimek ve bulgur asla böceklenmeyecek: Bu yöntemler bakliyatınızın uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak

Bakliyatları uzun süre böceklendirmeden muhafaza etmenin formülü bulundu. Bu yöntem sayesinde bakliyatlarınızı bozulmadan muhafaza edebileceksiniz...

Google Haberlere Abone ol
Nohut, mercimek ve bulgur asla böceklenmeyecek: Bu yöntemler bakliyatınızın uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayacak

Bakliyatları uzun süre muhafaza edebilmek için uygun saklama koşulunun sağlandığından emin olmak önemlidir.

Bakliyatların uygun koşullarda saklanması içerisinde böcek, kurt ya da güve gibi problemlerin oluşmasının önüne geçerken uzun süre sağlıklı şekilde muhafaza etmenizi sağlayacaktır.

Nohut, mercimek, bulgur ya da pirincin yanlış muhafaza edilmesi içerisinde böceklenmenin kısa sürede oluşmasına neden olurken bakliyatlarınızı bu şekilde muhafaza etmeye özen gösterin...

Bakliyatlarını muhafaza ederken dikkat

Bakliyatların yanlış muhafaza edilmesi, bakliyat içerisinde direkt olarak böcek oluşumunun başlamasına neden olurken, bakliyatlarınızı muhafaza ederken bu aşamalara dikkat edebilirsiniz;

 

Bakliyatlarınızı nemden uzan tutmaya kesinlikle özen gösterin. Böcekler nemli ortamlarda hızla üremeye başlarken, bakliyatlarınızın nemli ortamda bulunması böcek oluşumunun meydana gelmesine neden olmaktadır.

Nohut, mercimek, pirinç gibi bakliyatlarınızın içerisine 1 diş sarımsak koymanız, böceklerin bu alanlara girmesine engel olurken bakliyatlarınızın çok daha sağlıklı şekilde muhafaza etmenize yardımcı olacaktır.

Tüm bakliyatlarınızı cam kavanozlarda ve hava almayan kapaklar içerisinde muhafaza ettiğinizden emin olmanız önemlidir. Bu durum bakliyatlarınıza herhangi bir şekilde güve ya da böcek oluşumunun önüne geçecektir.

Bakliyatlarınızı doğru şekilde muhafaza ettikten sonra düzenli olarak kontrol etmeniz de son derece önemlidir. Düzenli kontrol bakliyatlarınızda herhangi bir şekilde böcek ya da güve oluşumunu erkenden fark etmenizi sağlayacaktır.

Nane yaprağı ve defne yaprağı da bakliyatları böcek, kurt oluşumlarından uzak tutmaya yardımcı olan yöntemler arasındadır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin