Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya cezaevine gönderildi. Ürfi Çetinkaya kimdir?

Kırmızı bültenle aranan ve hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya Emniyet'in yaptığı operasyonla İstanbul'da yakalandı. Operasyonda TEM ve Özel Harekat polisleri yer aldı. Çelik yelek giydirilen ve tekerlekli sandalye kullanan Çetinkaya, cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya cezaevine gönderildi. Ürfi Çetinkaya kimdir?

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya'nın İstanbul'da yakalandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, Çetinkaya'nın Sarıyer'de saklandığı evde Terörle Mücadele ve Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik birimi ve İstihbarat Başkanlığının gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya İstanbul’un Sarıyer ilçesinde saklandığı adreste TEM ve Özel Harekat polislerinin de katıldığı operasyon sonucunda yakalandı.

Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya cezaevine gönderildi. Ürfi Çetinkaya kimdir?

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Uyuşturucu imal ve ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Urfi Çetinkaya, adliyeye sevk edildi. Çelik yelek giydirilen ve tekerlekli sandalye kullanan Çetinkaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden sağlık kontrolüne, daha sonra da İstanbul Adliyesi'ne götürülecek.

Ürfi Çetinkaya'nın yakalanışının detayları ortaya çıktı

Sarıyer'de saklandığı villada yakalanan Ürfi Çetinkaya'nın izine fizyoterapistin takip edilmesi sonrası ulaşıldığı öğrenildi. Çetinkaya'nın yine dışarı çıkmamak için evinin içine diş muayenehanesi  yaptırdığı belirlendi. Fizyoterapistin de yapılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında olduğu kaydedildi.

Organize suç örgütü lideri ve uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya, uyuşturucu ticareti yapmaktan girdiği cezaevinden 2012 yılında çıktı. Çetinkaya hakkında 2013 yılında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. İnterpol tarafından da aranan ve 10 yıldır firari olan Ürfi Çetinkaya, dün akşam Sarıyer'de kaldığı villaya yapılan baskınla gözaltına alındı.

TESPİT ETTİKLERİ VİLLADAN FİZYOTERAPİST SAYESİNDE EMİN OLDULAR

Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Daire Başkanlığı tarafından yapılan operasyona dair yeni detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre polis, Çetinkaya'nın Sarıyer'de Uskumruköy'de kaldığı yönünde ihbar aldı. Ekipler yaptıkları çalışmalarda bölgedeki en korunaklı villanın Zekeriyaköy Manolya sokakta olduğunu tespit etti. Bunun üzerine villayı izlemeye alan ekipler bir kişinin sürekli eve girip çıktığını gördü. Ekipler eve girip çıkan kişinin kim olduğunu tespit etmek için villaya giden yol güzergahı üzerinde uygulama noktası kurdu. Uygulamada şüpheli kişinin aracı durduruldu ve kimliğine bakıldı. İsim bilgileri alınan A.Ö.'nün fizyoterapist olduğu belirlendi.

TEKNOLOJİ KÖPEKLERİ TELEFONLARI BULDU

Belden aşağısı engelli olan Ürfi Çetinkaya'nın sağlık durumunu göz önünde bulunduran ekipler, Çetinkaya'nın fizik tedavi alabileceğini düşünerek söz konusu villayı bir süre daha izledi. Uzun süren fiziki takiplerin ardından dün villaya operasyon düzenlendi. Çetinkaya burada gözaltına alındı. Çetinkaya'nın saklandığı evde dışarı çıkmamak için kendine özel bir diş muayenehanesi yaptırdığı da belirlendi.

Öte yandan Narkotik Daire Başkanlığı ilk defa bu operasyonda Köpek Eğitim Akademisi'nde yetiştirilen teknoloji arama köpekleri Rio ve Atena kullanıldı. Bu köpekler sayesinde evdeki tuvaletlerdeki duvarların arkasında gizlenen telefonlar bulundu. Yakalanmamak için dijital materyal kullanmayan çevresindeki insanlara da kullandırmayan Çetinkaya'nın sakladığı bu telefonları ihtiyaç durumunda kullandıkları daha sonra yine sakladıkları öğrenildi.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Uyuşturucu ticareti suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıllık kesinleşmiş cezası nedeniyle dün gece düzenlenen operasyonla yakalanan Ürfi Çetinkaya adliyedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderildi. 

Ürfi Çetinkaya kimdir?

Uyuşturucu kaçakçılığı ile tanınan Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesindeydi. 18 Mayıs 1988'de polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, bundan sonraki hayatında tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmişti. 1989’da Silivri'de bir çiftlik evine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalanan ve tutuklanan Çetinkaya 6 ay sonra tahliye oldu. 1991'de İspanya'daki 46 kilo eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltına alındı. İfade verdikten sonra serbest bırakıldı. Ürfi Çetinkaya, 2000 yılında Matador adı verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003'te tahliye edildi. Serbest kaldıktan sonra işine devam etti. Son Tango verilen operasyonla tekrar tutuklandı. Bu kez de 2012'te sağlık sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi. 

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin